search icon

Αγορές

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές προκαλούν τα ομόλογα

Οι αποδόσεις των ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν αύξηση μετά τις αναφορές του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα

Με πτώση έκλεισαν την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, φανερά επηρεασμένες από την άνοδο που παρουσιάζουν τα ομόλογα, με τους επενδυτές να εγκαταλείπουν τις τοποθετήσεις στα τεμάχια υψηλής αξίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1,7%, με τις μετοχές του κλάδου των βασικών αγαθών να υποχωρούν κατά 4,3%, οδηγώντας τις απώλειες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε χαμηλότερα 2,53% στις 6.483 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,67% στις 13.786 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,39% στις 5.703 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν αύξηση μετά τις αναφορές του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και θα πρέπει να να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Η μετοχή της αγγλο-ισπανικής πολυεθνικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων IAG σκαρφάλωσε 3,1%. Στην κορυφή η γαλλική Teleperformance σημείωσε άνοδο 6,9% μετά την αύξηση τιμής στόχου από την JPMorgan.

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκική λίρα: Τρενάκι του τρόμου για τους επενδυτές – Έχασε όλα τα κέρδη του 2021

Ευρωπαϊκές τράπεζες: Αυτές είναι οι 2 μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν το 2021

«Game of Thrones» στην ελληνική κρουαζιέρα – Σύγκρουση αρμοδιοτήτων υπ. Τουρισμού και Ναυτιλίας

Exit mobile version