Αγορές

JP Morgan: Κορυφαία επιλογή η Eurobank – Τιμή στόχος τα €1,10

  • newsroom


Η Eurobank βρίσκεται με άνεση μεταξύ των κορυφαίων επιλογών μας σε όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με αποτίμηση 0,54 φορές 2022E P/TBV και οι μετοχές διαπραγματεύονται με ελαφρύ premium σε σχέση με άλλες ελληνικές τράπεζες

Η άποψή της JP Morgan για τον τίτλο της Eurobank παραμένει θετική (overweight) και μάλιστα την κατατάσσει στις κορυφαίες επιλογές της, με την αξία της εταιρείας να είναι πολύ υψηλή και η τιμή στόχος στα €1,10.

Τα καθαρά κέρδη της Eurobank στο 2ο τρίμηνο ήταν στα 100 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν σε 9,6% αποδοτικότητα  ROTE, ενισχύοντας τη θετική άποψη του οίκου για ελκυστική μελλοντική πορεία. Τα κέρδη του τριμήνου ήταν 16% πάνω από τις προσδοκίες τους, με τα βασικά έσοδα να είναι σε ευθυγράμμιση, αλλά τα κόστη και οι προβλέψεις 2% και 7% χαμηλότερα, αντίστοιχα. Οι τάσεις στο 2ο τρίμηνο αντανακλούσαν κυρίως 1) τη βελτίωση της δυναμικής στις εκταμιεύσεις δανείων, με ακαθάριστες νέες χορηγήσεις ύψους 3,4 δισ. ευρώ το 1ο εξάμηνο και να φθάνουν σε ποσοστό πάνω 80% του προ-COVID, 2) αυξανόμενες προμήθειες, με τις καθαρές προμήθειες και αμοιβές να αυξάνονται κατά 12% στο 2Q21 και κατά 16% ετησίως, 3) ακόμη αρνητικός οργανικός σχηματισμός NPE, με το δείκτη NPE να βελτιώνεται σε 14%, ή 7,3% pro-forma για το Project Mexico, 4) περαιτέρω δυναμική στις εν εξελίξει συναλλαγές NPEs και κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου του Project Mexico (κλείσιμο το 4ο τρίμηνο) και 5) η στρατηγική σύμπραξη και οι συνθετικές τιτλοποιήσεις πριν από το τέλος του έτους. Η διοίκηση αναμένει τώρα πάνω από €500 εκατ. κέρδη προ φόρων το 2021 (τρέχουσα JPMe στα €413 εκατ.) και 13,2% CET1 FLB3, με πρόθεση να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με τη ρυθμιστική αρχή στις αρχές του επόμενου έτους σχετικά με πιθανές πληρωμές μερίσματος.

Η Eurobank βρίσκεται με άνεση μεταξύ των κορυφαίων επιλογών μας σε όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με αποτίμηση 0,54 φορές 2022E P/TBV και οι μετοχές διαπραγματεύονται με ελαφρύ premium σε σχέση με άλλες ελληνικές τράπεζες. H JP Morgan πιστεύει ότι το εμπροσθοβαρές σχέδιο μείωσης των NPEs της τράπεζας, το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο με μια αυξανόμενο διεθνές franchise και το ελκυστικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε ακίνητα, καθώς και το καλύτερο στην κατηγορία προφίλ απόδοσης ROTE δικαιολογούν αυτό το premium και βλέπει  περαιτέρω δυνατότητες επαναξιολόγησης σε αποτίμηση πάνω από 0,7 φορές P/TBV το 2022E.

Διαβάστε ακόμη:

Ομόλογα: Τι σημαίνει η διπλή έξοδος στις αγορές – Άνοιξαν τα βιβλία προσφορών

Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Τι θα ισχύσει

Λάμπρος Μπίσαλας: Η Sunlight ανοίγει νέες θέσεις εργασίας – Δείτε τις ειδικότητες