Μεγάλη αύξηση στις εταιρικές χρεοκοπίες παρατηρήθηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με έκθεση του οίκου αξιολόγησης Moody’s, ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερες αθετήσεις υποχρεώσεων το προσεχές διάστημα, καθώς οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με υψηλό κόστος χρηματοδότησης για μια παρατεταμένη περίοδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Financial Times, 20 εταιρείες που αξιολογούνται από τη Moody’s χρεοκόπησαν τον περασμένο μήνα, έναντι τεσσάρων τον Νοέμβριο, αυξάνοντας το ετήσιο σύνολο σε 159 -στο 4,8% το ποσοστό αθέτησης 12μήνου, το υψηλότερο από τον Μάιο του 2021.

«Το υψηλό κόστος χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με τις πιο σφιχτές χρηματοοικονομικές συνθήκες προκάλεσαν αύξηση στις εταιρικές χρεοκοπίες το 2023» σχολίασε η Moody’s.

Πάνω από τις μισές χρεοκοπίες που σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα αφορούν αμερικανικές εταιρείες, ενώ οκτώ σημειώθηκαν στην Ευρώπη. Αυτό είναι το υψηλότερο νούμερο για τη γηραιά ήπειρο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, από την εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Οι δύο τομείς που επλήγησαν περισσότερο ήταν οι «επιχειρηματικές υπηρεσίες» και η υγειονομική περίθαλψη.

Διαβάστε ακόμη:

NBG Securities: Αυξάνει τους στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Top επιλογή η Πειραιώς (γραφήματα)

Σπάνια βιβλία: Tο νέο πάθος των συλλεκτών

Ιταλία: Μπόνους σε δημοσίους υπαλλήλους που πάνε στη δουλειά με το ποδήλατο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ