Μήνυμα υπέρ του Bitcoin έστειλε η Νο.1 επενδύτρια, Κάθι Γουντ, η οποία υποστήριξε ότι το Bitcoin αποτελεί ένα σαφώς καλύτερο «οχυρό» έναντι ενός πιθανού αποπληθωρισμού σε σχέση με τον χρυσό ή το ρευστό.

Η επικεφαλής της ARK Investment Management, συγκεκριμένα, επανέλαβε την εκτίμηση ότι περιμένει μια εποχή μειωμένων τιμών, λόγω των νέων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα ηλεκτρικά οχήματα, η ρομποτική κ.α.

Μάλιστα, η ίδια στηρίζει σθεναρά αυτήν την άποψη από το 2021, παρότι εκείνη την περίοδο η παγκόσμια οικονομία εισερχόταν σε μια περίοδο έντονων πληθωριστικών πιέσεων.

Υπό την απειλή, λοιπόν, ενός αποπληθωριστικού φαινομένου, η Κάθι Γουντ ερωτήθηκε από το Bloomberg ποια από τα τρία assets (crypto, χρυσός ή ρευστό) θα επέλεγε για τα επόμενα 10 χρόνια.

«Το Bitcoin, ασυζητητί. Το Bitcoin αποτελεί “οχυρό” έναντι τόσο του πληθωρισμού όσο και του αποπληθωρισμού. Πρόκειται για έναν “ψηφιακό χρυσό”» ήταν η απάντησή της.

Η Γουντ, εδώ και χρόνια, δηλώνει αρκετά αισιόδοξη για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς πιστεύει ότι θα ωφεληθεί από την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Έχει μάλιστα, εκτιμήσει ότι η τιμή του Bitcoin κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη 10ετία θα φθάσει στο 1 εκατ. δολάριο.

Σήμερα, πάντως, βρίσκεται στα 35.000 δολάρια, δηλαδή περίπου στο ήμισυ των επιπέδων – ρεκόρ του 2021. Βέβαια, από τις αρχές του έτους, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει υπερδιπλασιάσει την αξία του, καθώς οι αναλυτές προσδοκούν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Wall Street θα εγκρίνει τα πρώτα ETFs που επενδύουν άμεσα στα crypto.

Από μια τέτοια εξέλιξη θα ωφεληθεί και η ίδια η Γουντ, η οποία έχει υποβάλλει αίτημα έγκρισης για το Bitcoin ETF από κοινού με την 21Shares, ενώ έχει επενδύσει και στο Grayscale Bitcoin Trust.

Διαβάστε ακόμα

Η ταραχή, το τέλος και η βροχή αγωγών για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, οι βόλτες του Νίκου Α στα τραπέζια και οι μπίζνεσμεν του ΤΕΕ, τα κακά ξεμπερδέματα με τον Αntenna και η ημέρα-κλειδί της Alpha Bank

«Athenaeum Palace & luxury suites»: Μετά τη φωτιά οι τίτλοι τέλους με… βαρύ σφυρί €15,57 εκατ. (pics)

Συμφωνία ΔΕΗ για την εξαγορά της Κωτσόβολος – Στα 200 εκατ. ευρώ το deal με την Currys

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ