search icon

Αγορές

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το αρνητικό διήμερο

Άνοδος ρεκόρ 5,6% για την αλυσίδα ένδυσης Next, βουτιά 23% για τη JD Sports

Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από δύο αρνητικές συνεδριάσεις, εν μέσω αβεβαιότητας για την πορεία της νομισματικής πολιτικής και τις μειώσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 477 μονάδες, μετά τις συνολικές απώλειες 1% των πρώτων δύο συνεδριάσεων του έτους. Ο τραπεζικός κλάδος ηγήθηκε των κερδών με άνοδο 1,8%, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας έπεσαν 0,4%. Πτώση 0,8% κατέγραψε ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων.

Ο γερμανικός Dax πρόσθεσε 0,48% κλείνοντας στις 16.617 μονάδες, ο βρετανικός FTSE βρέθηκε στο +0,53% κλείνοντας στις 7.723 μονάδες, ενώ ο γαλλικός Cac 40 ενισχύθηκε 0,52% και διαμορφώθηκε στις 7.450 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 1,01% κλείνοντας στις 30.403 μονάδες, ενώ άνοδο 1,28% σημείωσε ο ισπανικός IBEX 35, ο οποίος έκλεισε στις 10.182 μονάδες.

Στο ταμπλό, άνοδο ρεκόρ 5,6% σημείωσε η αλυσίδα ένδυσης Next μετά την πέμπτη θετική αναθεώρηση της κερδοφορίας του έτους και παρά τους πιθανούς κινδύνους για το 2024, όπως τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στις μεταφορές η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα. Παράλληλα, κατά 23% κατρακύλησε η μετοχή της βρετανικής JD Sports, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τελευταίου έτους ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις της.

Διαβάστε ακόμη

Φορέας Ακινήτων: Συζητήσεις με «4» για τη σύμβαση παραχώρησης – Η σύνθεση των επενδυτών και το μοντέλο Κύπρου

Υπερδιπλασιάστηκαν οι ναύλοι για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Πάει για φθινόπωρο η προοδευτική αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Exit mobile version