Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, επιχειρώντας να αντιστρέψουν τις απώλειες της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις αποφάσεις κεντρικών τραπεζών για τη νομισματική τους πολιτική.
Οι αμερικανικές αγορές χθες έκαναν δυναμικό comeback στην εκκίνηση του μήνα, με τον Nasdaq Composite να κάνει άλμα 1,63% ενώ νωρίτερα έχανε 1,07% και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,57%, παρά το γεγονός ότι άγγιξε νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,58% στις 446,40 μονάδες. Οι τράπεζες σημειώνουν άνοδο 1,5% ενώ οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό πρόσημο.
Στα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,18%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,69%, o γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,82%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,09% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 1,13%.
Την κίνηση των δεικτών επηρεάζουν νέα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή της δανέζικης ISS έκανε άλμα 4,6% στις πρωινές συναλλαγές, ενώ ο πορτογαλικό εταιρεία ενέργειας Galp υποχώρησε κατά 5,2% μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν.
Χθες Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες, μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από Κίνα και Γερμανία, καθώς και τις βαριές απώλειες κατά 8% για τον σουηδικό δείκτη OMX 30 μετά από μια εντολή πώλησης της Citigrpoup. Στη συνέχεια ο δείκτης περιόρισε τις απώλειες κατά 1,7%.
Αυτή την εβδομάδα, αναμένονται αποφάσεις από κεντρικές τράπεζες όπως η αμερικανική Federal Reserve που αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση στο βασικό επιτόκιο κατά 0,5%.
Νωρίτερα αύξηση επιτοκίων ανακοίνωσε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια η Αυστραλία, καθώς αυξάνονται οι τιμές καταναλωτή.
Νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν σε μεικτό έδαφος.
Τα αμερικανικά futures σημείωναν νωρίτερα οριακή άνοδο, με την Wall Street να βγαίνει από έναν Απρίλιο γεμάτο αναταράξεις που κινήθηκε στα χειρότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2020.
Οι επενδυτές διεθνώς συνεχίζουν να παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις γεωπολιτικές επιπλοκές που προκαλεί, με τους ηγέτες της ΕΕ να αποφασίζουν για το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο αυτή την εβδομάδα.
Τα Ηνωμένα Έθνη και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού άρχισαν να εκκενώνουν την πόλη της Μαριούπολης από τoυς αμάχους.
Διαβάστε ακόμη:
Twitter: Τα στοιχεία για τους πλαστούς ή παραπλανητικούς λογαριασμούς
Σταϊκούρας: Σχέδιο για μέτρα στήριξης έως το τέλος του έτους
Η Ιταλία θα απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο το δεύτερο εξάμηνο του 2024
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.