Αγορές

Κλείσιμο εβδομάδας με απώλειες στις ευρωαγορές, εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

  • newsroom


Παρά την υποτονική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών σήμερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης ολοκληρώνει την εβδομάδα με ελάχιστα κέρδη

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναζωπύρωσαν τους φόβους για δυνητικά νέα lockdowns, φόβοι οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν παράγγελμα για υποχώρηση των ευρωπαϊκών μετοχών.

Στη Γαλλία καταγράφηκαν 10.593 νέο επιβεβαιωμένα κρούσματα την Πέμπτη, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας, ενώ ΄όπως ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, οι ασθενείς στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου διπλασιάζονται κάθε 8 ημέρες. οι συνομιλίες για ένα δεύτερο κλείδωμα πραγματοποιούν τους γύρους στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις εισαγωγές στο νοσοκομείο να διπλασιάζονται κάθε οκτώ ημέρες.

Ο Euro STOXX 600 έκλεισε 0,66% χαμηλότερα δεχόμενος έντονες πιέσεις από τον κλάδο των ταξιδίων και αναψυχής (-3,48%) και τον τραπεζικό (-2,65%).

Παρά την υποτονική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών σήμερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης ολοκληρώνει την εβδομάδα με ελάχιστα κέρδη, καθώς ορισμένες μεγάλες εταιρείες λιανικής παρουσίασαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2020, ενώ εντάθηκε η δραστηριότητα, αναφορικά με τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις.

Η Caixabank συμφώνησε να εξαγοράσει την ισπανική κρατική τράπεζα Bankia αντί ποσού των 4,1 δισ. ευρώ, ενώ ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ξεκίνησε αποκλειστικές συνομιλίες για την πώληση του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου στην γαλλική Euronext.

Η μετοχή της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνίας Ericsson κινήθηκε ανοδικά, μετά την επίτευξη συμφωνίας, να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία ασύρματης δικτύωσης Cradlepoint αντί του ποσού των 1,1 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 5% παρουσίασε η μετοχή της γερμανικής κατασκευάστριας πλαστικών Covestro, παρά το γεγονός ότι διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για εξαγορά της από την εταιρεία κεφαλαιουχικών συμμετοχών Apollo Global Management.

Με άνοδο 2,4% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Roche, αφότου ανακοίνωσε ότι το φάρμακο Actermra/Roactemra μειώνει την πιθανότητα χρήσης αναπνευστήρα σε ασθενείς με πνευμονία που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Απόρρητο Απόρρητο