Αγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τους κλάδους των ταξιδίων και των λιανικών πωλήσεων

  • newsroom


Ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής βρήκε στήριξη, από το επαναλανσάρισμα της Thomas Cook ως διαδικτυακός πλέον tour operator

Ανοδικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή των ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της, της πρώτης αφότου ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ έθεσε τη στόχευση του πληθωρισμού ως προτεραιότητα της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,58% παίρνοντας ώθηση από τον κλάδο των ταξιδίων και αναψυχής και των λιανικών πωλήσεων.

Η μετοχή της Inditex μητρικής της αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων Zara, ενισχύθηκε κατά 7,42%, μετά την ανάκαμψη των πωλήσεών της (οι διαδικτυακές της πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 74%) και την επιστροφή της σε κέρδη κατά το γ΄ τρίμηνο του 2020.

Σήμερα το χρηματιστήριο του Λονδίνου υποδέχθηκε τη βρετανική εταιρεία διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων The Hut Group (THG), μετά την Αρχική της Δημόσια Προσφορά, από την οποία άντλησε το ποσό 5,4 δισ. στερλινών (6,96 δισ. Δολάρια), Ωστόσο ο FTSE 100 απώλεσε 0,44%, μετά τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Αύγουστο σε χαμηλό από τον Δεκέμβριο του 2015 στο 0,2%.

Από την άλλη ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής βρήκε στήριξη, από το επαναλανσάρισμα της Thomas Cook ως διαδικτυακός πλέον tour operator, μετά τη χρεωκοπία της και απόκτηση από τον κινεζικό όμιλο Fosun τον περασμένο Νοέμβριο.

Στον αντίποδα η μετοχή της γερμανικής εταιρείας χρηματοπιστωτικών εταιρικών υπηρεσιών Grenke γκρεμοτσακίστηκε κατά 40,19%, μετά τις καταγγελίες για οικονομική απάτη από εταιρεία πελάτη της.

Κέρδη 0,29% κατέγραψε ο DAX στη Φρανκφούρτη, άνοδο 0,14% σημείωσε ο CAC 40 στο Παρίσι, στο +0,04% έκλεισε ο FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο.