Οι τιμές των βρετανικών κατοικιών σημείωσαν ετήσια αύξηση 1,6% τον Μάρτιο καταγράφοντας την ταχύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2022.

Σε μηνιαία βάση οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,2% τον Μάρτιο για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο ενώ τον Φεβρουάριο είχαν καταγράψει αύξηση 0,7%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση ανέμεναν αύξηση 0,3% τον Μάρτιο.

“Η δραστηριότητα έχει ανέλθει από τα αδύναμα επίπεδα που επικρατούσαν προς το τέλος του 2023, αλλά παραμένει σχετικά υποτονική από τα ιστορικά πρότυπα”, δήλωσε ο οικονομολόγος της Nationwide, Ρόμπερτ Γκάρντνερ.

Οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων τον Ιανουάριο ήταν 15% χαμηλότερες από ό,τι πριν από την πανδημία COVID-19, αντανακλώντας τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων, πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι η  Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 5,25%, το υψηλότερο σε περισσότερα από 15 χρόνια, τον Αύγουστο του 2023.

Στο σύνολο του πρώτου τριμήνου, οι τιμές των κατοικιών ήταν 1,1% υψηλότερες από το προηγούμενο τρίμηνο, η ταχύτερη τριμηνιαία άνοδος από το τρίμηνο έως τον Ιούλιο του 2022.

Διαβάστε ακόμη

Νέα «παράθυρα» για όσους έχασαν ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία

Ρεύμα: Σταθερό το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Απρίλιο αυξήσεις αλλά και μειώσεις από  άλλους παρόχους

Οι (υπερβολικές) αυξήσεις μισθών βλάπτουν την εργασία και την αγοραστική δύναμη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ