Αγορές

Μεικτά πρόσημα στην Ασία – Αύξηση επιτοκίων στην Κορέα

  • newsroom


Η κεντρική τράπεζα της Κορέας αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 1%, σε μια κίνηση που περίμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters

Μεικτή είναι σήμερα η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην απόφαση της Τράπεζας της Κορέας για αύξηση των επιτοκίων.

Στο χρηματιστήριο της Σεούλ ο δείκτης Kospi σημείωσε απώλειες 0,47% μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 1%, σε μια κίνηση που περίμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Μετά την απόφαση, το κορεατικό γουόν υποχώρησε στα 1.189,78 ανά δολάριο. Ανάλογη απόφαση για αύξηση των επιτοκίων έλαβε νωρίτερα η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας.

Στο μεταξύ, από τα πρακτικά της συνεδρίασης της αμερικανικής προκύπτει ότι τα μέλη της εκφράζουν ανησυχίες για τον πληθωρισμό και εμφανίζονται πρόθυμα να συσφίξουν την πολιτική τους καθώς (ο πληθωρισμός) συνεχίζει να εντείνεται.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,23%. Η μετοχή της  Kaisa Group έκανε ράλι άνω του 18% και ανακοίνωσε ότι θα ανταλλάξει τα τωρινά ομόλογα με νέα που θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ωρίμανσης.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite σημείωσε πτώση 0,24% ενώ ο  Shenzhen component έχασε 0,236%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημείωσε κέρδη 0,67%, ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,11%.

Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε μικρές μεταβολές.

Διαβάστε ακόμη:

PwC: Aύξηση της παραγωγικότητας λόγω της εξ αποστάσεως/υβριδικής εργασίας

Διαδηλώσεις στην Τουρκία κατά του Ερντογάν – Πρωτοφανής υποτίμηση της λίρας

Εμβολιασμοί: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για την τρίτη δόση