Προς διάφορες κατευθύνσεις κινήθηκαν τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές είχαν την προσοχή τους στραμμένη στους προμηθευτές της Apple, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.

Στην ηπειρωτική Κίνα οι μετοχές σημείωσαν άνοδο με τον Shanghai composite να ενισχύεται κατά 0,71% και τον Shenzhen component 0,70%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες 0,72% ενώ ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχή της Razer μετά από ανακοίνωση για εσωτερική πληροφόρηση της εταιρείας, σύμφωνα με τον κανονισμό του Χονγκ Κονγκ για τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,25% ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε περί το 0,1%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε απώλειες 1,29%.

Στην Αυστραλία ο  S&P/ASX 200 με πτώση 1,44%. Οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά 1,3% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έναντι πρόβλεψης του Reuters για άνοδο 0,2%.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,4%.

Στο μεταξύ, οι μετοχές των προμηθευτών της Apple κινήθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του αμερικανικού κολοσσού. Σύμφωνα με τον CEO, Τιμ Κουκ, ανέφερε ότι σημειώθηκαν μεγαλύτερα του αναμενόμενου εφοδιαστικά προβλήματα στα iPhones, τα iPads και τα Macs.

Η μετοχή της  Alps Alpine στην Ιαπωνία έκανε βουτιά 6,41% ενώ της  Murata Manufacturing σημείωσε άνοδο 0,77% και της Taiyo Yuden ενισχύθηκε κατά 1,76%.

Στην Ταϊβάν η Hon Hai Precision Industry έχασε 1,38% και η  Taiwan Semiconductor Manufacturing Company υποχώρησε 0,84%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, η μετοχή της Luxshare υποχώρησε κατά 0,8% ενώ της GoerTek έκανε άλμα 4%.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΔΥ: 25 νέες προσλήψεις με μισθό έως €3.400 τον μήνα – Η προκήρυξη

emvolio.gov.gr: Ενεργή η επιλογή εμβολίου για την ενισχυτική δόση – Πότε ανοίγουν τα ραντεβού για 2η δόση J&J

Επενδύσεις €2,8 δισ. ανακοίνωσε η Νότια Αφρική ενόψει COP26 στη Γλασκόβη