Μεικτή είναι η εικόνα στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τη διάθεση των επενδυτών να είναι μάλλον υποτονική.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,35% και ο Topix παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος καθώς η πρωτεύουσα της χώρας κατέγραψε τον υψηλότερο πληθωρισμό από το 1982. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε 0,14% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε 0,24%.

Η συνεχιζόμενη επιτάχυνση του βασικού πληθωρισμού θέτει εν αμφιβόλω την άποψη του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Χαρουχίκο Κουρόντα ότι ο τρέχων πληθωρισμός είναι μόνο προσωρινός και ότι απαιτείται συνεχής τόνωση για να διασφαλιστεί ότι η αύξηση των τιμών θα είναι βιώσιμη.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,48%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Hang έχασε περισσότερο από 2%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 0,4% και ο Shenzhen έχασε 0,48%.
Τα ημερήσια κρούσματα Covid στην Κίνα συνέχισαν να αυξάνονται την Πέμπτη. Στην επαρχία Τσεντσόου, όπου πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες στο εργοστάσιο παραγωγής iPhone θα πραγματοποιηθούν μαζικές δειγματοληψίες σύμφωνα με την εταιρική ανακοίνωση.

Οι προοπτικές για τις κινεζικές αγορές βελτιώνονται, παρά την τρέχουσα έξαρση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον Γιουν Μπέι Λιου, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Tribeca Investment Partners. «Στους επόμενους 12 μήνες τα πράγματα θα βελτιωθούν. Έχουμε ξαναδεί αυτό το «παιχνίδι» σε άλλες οικονομίες», είπε στην τηλεόραση του Bloomberg. «Θα αρχίσουμε να βλέπουμε υπεραπόδοση πολύ σύντομα».

Η συνεδρίαση της Wall Street θα ολοκληρωθεί νωρίτερα σήμερα μετά και τη χθεσινή αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Διαβάστε ακόμη

Πώς βλέπουν τώρα τις τάσεις για το εγχώριο real estate κορυφαία στελέχη του κλάδου

Πώς να αμφισβητήσετε φόρους και πρόστιμα – Αναλυτικός οδηγός

Aυξήσεις στις συντάξεις: Οι κερδισμένοι της τελευταίας στιγμής