Μία ακόμη είδηση έβγαλε η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρακτορείο Bloomberg, o οποίος γνωστοποίησε ότι η είσοδος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα καταστεί πραγματικότητα στις αρχές του 2024.

«Η Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) θα αποτελέσει ένα μεγάλο γεγονός για το 2024» τόνισε, χαρακτηριστικά. «Θέλουμε να δώσουμε περισσότερο βάθος στο ελληνικό χρηματιστήριο και για πρώτη φορά υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για νέες εισαγωγές» έσπευσε να προσθέσει.

Η IPO του «Ελ. Βενιζέλος» αρχικά επρόκειτο να ολοκληρωθεί εντός του 2023, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εισαγωγή από το 2000. Ωστόσο, για διάφορους λόγους, τελικά ο στόχος της εισαγωγής μετατέθηκε για τις αρχές του 2024.

Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος του Διεθνούς Αερολιμένα εξακολουθεί να θεωρείται ένα σπουδαίο γεγονός για τη Λεωφόρο Αθηνών, μέσω της οποίας θα διατεθεί το 30% των μετοχών του «Ελ. Βενιζέλος».

Εκτός του ΔΑΑ, την πόρτα της Κύριας Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναμένεται να περάσουν το επόμενο διάστημα αρκετές ακόμη εταιρείες, όπως για παράδειγμα οι Noval Properties (Viohalco), Trade Estates (Fourlis) και Orilina Properties (Brevan Howard – Τρύφων Νάτσης).

Στην Εναλλακτική Αγορά, δε, θερμό χαρακτηρίζεται το ενδιαφέρον εισαγωγής της MED AΒΒΕ, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στον κλάδο των ενδυμάτων.

Διαβάστε ακόμα

Η Εφη… αυτοφωράκιας, ο Ιβάν το λιμάνι και η HIG, η νέα ομάδα της ΙΟΝ και τα μέτρα για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Πλειστηριασμοί: Η ώρα του σφυριού για το σπίτι του Μικρούτσικου και δυο ιστορικά ξενοδοχεία (pics)

Κωτσόβολος: Ο αντίκτυπος από το «πωλητήριο» και το επενδυτικό πλάνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ