Τιμή – στόχο άνω των 40 ευρώ δίνει η NBG Securities για τη μετοχή της Mytilineos, κάνοντας λόγο για περιθώριο ανόδου της τάξης του 30% και διατηρώντας τη σύσταση «buy».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το νέο report της χρηματιστηριακής εταιρείας, η τιμή – στόχος για τη Mytilineos ανέρχεται στα 41,3 ευρώ από 31,2 ευρώ προηγουμένως (32,1 ευρώ η τιμή κλεισίματος την Τρίτη).

Η σημαντική αύξηση της τιμής – στόχου προκύπτει ως αποτέλεσμα κυρίως της συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας και της συνεπαγόμενης αύξησης των κερδών τα επόμενα έτη, σαφώς πάνω από το σημερινό επίπεδο του 1δισ. ευρώ.

Το γεγονός ότι αυτή η αυξημένη κερδοφορία προέρχεται όλο και περισσότερο από την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), προσδίδει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά στο μίγμα της κερδοφορίας, αφού οι «πράσινες» επενδύσεις έχουν και υψηλότερο πολλαπλασιαστή κερδών, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερη αποτίμηση του τομέα των ΑΠΕ (M Renewables), ο οποίος για τη NBG SEC πλέον τοποθετείται στα 2,5 δισ. ευρώ (από ~€1.8 δισ. προηγουμένως).

Σημαντική συνεισφορά σε αυτό έχει και η νέα επένδυση σσον Καναδά, η οποία από μόνη της προσφέρει σχεδόν 2 ευρώ στην αποτίμηση με τη μέθοδο sum-of-the-parts.

Ταυτόχρονα, ο αναλυτής της NBG αξιολογεί ιδιαίτερα θετικά το γεγονός ότι η Mytilineos ακολουθεί ένα υβριδικό μοντέλο ανάπτυξης του πορτοφολιού των ΑΠΕ, με συνδυασμό operating assets και farm-downs. Ένα μοντέλο που όλο και περισσότεροι μεγάλοι παγκόσμιοι ανταγωνιστές (Orsted, LightsourceBP etc) έχουν ενστερνιστεί τελευταία, καθώς αποτελεί ένα αυτοχρηματοδοτούμενο μοντέλο ανάπτυξης με σχετικά χαμηλότερες κεφαλαιακές ανάγκες (καθώς οι πωλήσεις με σημαντικό περιθώριο κέρδους συνεισφέρουν στις μελλοντικές ανάγκες CAPEX), επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της εταιρείας.

Όσον αφορά το μέχρι στιγμής ράλι της μετοχής (+58%), ο αναλυτής της NBG σημειώνει ότι αυτό οφείλεται κυρίως σε ένα re-rate της τιμής της μετοχής καθώς η αγορά σταδιακά ενσωματώνει τα νέα επίπεδα κερδοφορίας της εταιρείας και όχι σε μία διεύρυνση του πολλαπλασιαστή κερδών, ο οποίος παραμένει ακόμα σε συγκριτικά χαμηλά επίπεδα, με την αποτίμηση της μετοχής να είναι ελκυστική ακόμα και στα σημερινά επίπεδα των 32 ευρώ.

Ο τρέχων δείκτης EV/EBITDA της Mytilineos βρίσκεται σήμερα στα επίπεδα των 6x, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πάνω από 7x.

Διαβάστε ακόμα

Οι εκπλήξεις της Δευτέρας και η μάχη των ουραγών, η IDEAL αγοράζει τα πολυκαταστήματα ΑTTICA, το αυγοτάραχο σκίζει και το «τζάκι» της Θεσσαλονίκης

Deutsche Bank: Τεράστια η υπεραπόδοση για τις ελληνικές τράπεζες – Αλλάζει τιμές στόχους, συστάσεις και top picks

Alpha Bank: 130 επενδυτές στο senior preferred ομόλογο – €1,3 δισ. οι προσφορές

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ