Αγορές

Νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο – Αρνητικό το κλίμα και στην Ευρώπη

  • newsroom


Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε στις 738,55 μονάδες,  για να διορθώσει ελάχιστα λεπτά αργότερα, χάνοντας και στις 730 μονάδες με απώλειες άνω του 2%

Σε πτωτικό ντόμινο από χθες οι διεθνείς αγορές μετά την ελεύθερη πτώση στην Wall Street, με τις απώλειες να συνεχίζονται και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε στις 738,55 μονάδες,  για να διορθώσει ελάχιστα λεπτά αργότερα, χάνοντας και στις 730 μονάδες με απώλειες άνω του 2%.

O Τραπεζικός δείκτης υποχωρεί στις 406,32 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,83%, ο δείκτης Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 2,4% και είναι στις 1.721,64 μονάδες και ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 1,31% και είναι στις 1.032,36 μονάδες.

Όλες οι προηγούμενες στηρίξεις των δεικτών έχουν διασπαστεί με ευκολία από το sell off των δυο τελευταίων ημερών, ειδικά μετά τα τελευταία νέα στο μέτωπο της πανδημίας και της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ κρατών και φαρμακευτικών εταιρειών σε σχέση με την παράδοση των εμβολίων.

Πλέον μετά την απώλεια των 749 μονάδων χτες και σε περίπτωση που χαθούν οι στηρίξεις στην ζώνη των 720 με 730 μονάδων είναι πολύ κρίσιμο να κρατηθεί η στήριξη των 709 μονάδων όπου και είναι ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών

Αρνητικός πρωταγωνιστής η μετοχή της Aegean με πτώση άνω του 8%, στα 4 ευρώ, ενώ και οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν σημαντικές απώλειες στο ξεκίνημα, λόγω των φόβων για τα κόκκινα δάνεια., για τα οποία προειδοποιεί σε νέο report του ο οίκος Moody’s, αναφέροντας ότι θα έχουν μεγάλη επίπτωση στο ενεργητικό των τραπεζών.

Η Eurobank με 5,41%, ΔΕΗ με 4,38%, Alpha Bank με 3,76%, Motor Oil με 3,62%, Βιοχάλκο με 3,61%, Τράπεζα Πειραιώς με 3,37%, Εθνική Τράπεζα με 3,29$ και Τιτάνας με 3,06%. Η Ελλάκτωρ που απο χθες έχει νέα διοίκηση και αναμέονται οι εξελίξεις για την αύξηση κεφαλαίου υποχωρεί 0,54% στο 1,47. Η μόνη θετική μετοχή η ΕΥΔΑΠ με 0,35 με τον τζίρο μέχρι στιγμής να είναι στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ισχυρές απώλειες και στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη ο Stoxx600 χάνει 1,7%, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κόντρα με φαρμακευτικές, τα εμβόλια δεν επαρκούν, ενώ την ίδια ώρα, ο ιός μεταλλάσσεται και τα κρούσματα αυξάνονται. Στο τραπέζι μπαίνουν πάλι νέα περιοριστικά μέτρα, επηρέαζοντας το κλίμα μεταξύ των επενδυτών.

Ο γερμανικός DΑΧ με απώλειες 1,63% ενώ πάνω από 1% χάνουν Λονδίνο, Μιλάνο και Μαδρίτη.

Διαβάστε ακόμη:

Εθνική Τράπεζα: Ανοίγει τα χαρτιά της για την Εθνική Ασφαλιστική

Σάκηηηηηη (όχι ο Ρουβάς, ο άλλος!) – Ο Λένιν στην Εθνική Τράπεζα – Το αποτυχημένο «πραξικοπηματάκι»

Πλειστηριασμοί: Στον «αέρα» το θέμα μέχρι να ανοίξουν τα δικαστήρια