Τράπεζες

Εθνική Τράπεζα: Ανοίγει τα χαρτιά της για την Εθνική Ασφαλιστική

  • Αγγελική Βελεσιώτη


Το deal έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου, αφού οι ενδιαφερόμενοι είτε αποδεικνύονταν αφερέγγυοι – όπως στην περίπτωση των Calamos και Exin – είτε… έστριβαν την τελευταία στιγμή (βλ., για παράδειγμα, τη Fosun ή τη Varde Partners)

Τα χαρτιά της για την Εθνική Ασφαλιστική αναμένεται να ανοίξει σήμερα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στο διοικητικό συμβούλιο που ορίστηκε με κυρίως θέμα τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πώληση του ασφαλιστικού της «βραχίονα».

Μολονότι η αγορά σπεύδει να προκαταβάλει πως πρόκειται για ακόμη ένα επεισόδιο στο πολύπαθο σήριαλ της πώλησης, πηγές που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις σχετικές διεργασίες εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση – αν και χωρίς να ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το σενάριο της πώλησης στο CVC είναι και πάλι… επίκαιρο, δεδομένου ότι οι δύο πλευρές φέρεται το τελευταίο διάστημα να έκαναν από κοινού ένα βήμα πίσω, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Όσον αφορά στη λύση του ΙΡΟ, δηλαδή, την εισαγωγή ποσοστού των μετοχών της στο χρηματιστήριο το α’ τρίμηνο του 2021 που έχει, μάλιστα, και την υποστήριξη του Συλλόγου Υπαλλήλων στην Εθνική Ασφαλιστική, αυτή μάλλον απομακρύνεται.

Σε κάθε περίπτωση, τα περιθώρια για την ΕΤΕ έχουν στενέψει, δεδομένου ότι η διαδικασία πώλησης έπρεπε ήδη να είχε κλείσει στα τέλη του περασμένου έτους. Ένα deal που, όπως έχει γράψει το newmoney, πέρασε διά πυρός και σιδήρου, αφού οι ενδιαφερόμενοι είτε αποδεικνύονταν αφερέγγυοι – όπως στην περίπτωση των Calamos – Exin – είτε… έστριβαν την τελευταία στιγμή (βλ., για παράδειγμα, τη Fosun ή τη Varde Partners, με την πρώτη να δίνει το παρών σε έναν από τους εν εξελίξει διαγωνισμούς, χωρίς εντέλει να καταθέσει δεσμευτική προσφορά και τη δεύτερη να υπαναχωρεί, χωρίς καν να ζητήσει διευκρινίσεις για το business plan).

Διαβάστε ακόμη: 

Πλειστηριασμοί: Στον «αέρα» το θέμα μέχρι να ανοίξουν τα δικαστήρια

Πώς και γιατί «σπάει τα ρεκόρ» το νέο 10ετές ομόλογο

Facebook: Έφτασε τα 2,8 δισ. μηνιαίους χρήστες – Αύξηση 53% στα κέρδη το δ’ τρίμηνο