ΑΓΟΡΕΣ

Νέο υψηλό 13 ετών για την Intrakat – Απόδοση 120% για τη μετοχή

Εν αναμονή της απόφασης της Επ. Ανταγωνισμού για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ

Σε νέο υψηλό 13 ετών αναρριχάται η μετοχή της Intrakat, καθώς ολοκληρώνεται και τυπικά η μεγάλη εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, η οποία θα καταστήσει την εταιρεία ως τον δεύτερο μεγαλύτερο «παίχτη» στην κατασκευαστική αγορά.

Είναι ενδεικτικό ότι η εισηγμένη ενισχύεται την Πέμπτη κατά τουλάχιστον 4% και φθάνει μία «ανάσα» από τα 3,3 ευρώ, τα οποία αποτελούν το καλύτερη επίπεδο από το 2010.

Το έντονο ενδιαφέρον αποτυπώνεται και στον ισχυρό τζίρο, καθώς μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι έχουν διακινηθεί 178.000 τεμάχια, αξίας σχεδόν 600.000 ευρώ.

Μάλιστα, ισχυρά κέρδη εμφάνισε η μετοχή και στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με αποτέλεσμα μέσα στο τελευταίο διήμερο η συνολική άνοδος να αγγίζει το 0,30 ευρώ.

Η πορεία της μετοχής στο τελευταίο 12μηνο

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά έως το τέλος της συνεδρίασης, η Intrakat θα ξεπεράσει τα 520.000.000 ευρώ σε όρους χρηματιστηριακής αξίας, εκτοξεύοντας τη φετινή απόδοση της μετοχής σε επίπεδα άνω του +120%.

Το νέο αγοραστικό κύμα, το οποίο διαπερνά την κατασκευαστική εταιρεία, συμπίπτει χρονικά με την ετυμηγορία της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ. Η επίσημη απόφαση, η οποία αναμένεται να είναι θετική, θα δημοσιευθεί εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.

Το εταιρικό σχήμα, το οποίο θα προκύψει από τον «γάμο» Ελλάκτωρ – ΑΚΤΩΡ, θα είναι το 2ο μεγαλύτερο στον κλάδο των κατασκευών, έχοντας ανεκτέλεστο έργων αξίας 4 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα

Το τρολ Πεν και ο-δεν είμαι εγώ-Θάνος, η Πράβντα, η Τζάκρη και η εφοπλιστίνα, ο Stefanos, ο Τάιλερ και η Παγώνη, η HIG που αγοράζει ξενοδοχεία 

Τα «πονταρίσματα» της αγοράς για το deal UniCredit – Alpha Bank – Το τίμημα και οι επίδοξοι μνηστήρες

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ποιο είναι το έργο του Καφηρέα που εκτινάσσει κερδοφορία και ισχύ της εταιρείας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""