Μίνι ράλι πραγματοποιούν οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω των προσδοκιών για την άμεση ολοκλήρωση του deal με τους Αυστραλούς της First Sentier.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή αναρριχάται κατά 4% και επιστρέφει άνω του ψυχολογικού ορίου των 20 ευρώ.

Ο τζίρος, μάλιστα, ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ, καθώς μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι είχαν αλλάξει χέρια σχεδόν 200.000 τεμάχια.

Κατά 3,5% διευρύνεται και η μετοχή της μητρικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία προσεγγίζει εκ νέου τα 13 ευρώ, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 1,1 εκατ. ευρώ, με τους επενδυτές να διακινούν 91.000 τεμάχια.

Η σημερινή ώθηση στις δύο εισηγμένες επέρχεται εν μέσω των πληροφοριών του «Dark Room» για την πορεία του deal πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της Τέρνα Ενεργειακή στην αυστραλιανή First Sentier.

Έγκυρες πηγές της στήλης αναφέρουν ότι την περασμένη Πέμπτη η Εθνική Τράπεζα ενέκρινε τη χορήγηση χρηματοδότησης που καλύπτει το ήμισυ της συμφωνίας. Αντίστοιχες εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί κι από τις Alpha Bank, Πειραιώς και Εurobank.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, και με δεδομένη την εξάλειψη του πολιτικού ρίσκου, είναι σαφές ότι η ολοκλήρωση του deal είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη και απομένουν μόνο τα τυπικά. Κι αυτό ακριβώς σπεύδουν να προεξοφλήσουν οι επενδυτές.

Ας σημειωθεί ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει το 37,3% των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή, με τον Γιώργο Περιστέρη (βασικό μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) να διατηρεί ένα ακόμη 11% και τον Βαγγέλη Μαρινάκη ένα ακόμη 6%.

Διαβάστε ακόμα

Οι δημοσκόποι… τα έπαιξαν, το Μαξίμου ετοιμάζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ «βουρλίζεται», το ΠΑΣΟΚ… ερωτάται και η αγορά ανασταίνεται!

Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο «ολικής επαναφοράς» του ΠΑΣΟΚ

Goldman Sachs: Οι μετεκλογικοί καταλύτες για τις ελληνικές τράπεζες

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ