Μετά την πρόσφατη δημόσια εγγραφή, οι 126,43 εκατ. μετοχές της Noval Property θα κάνουν σήμερα το ντεμπούτο τους στην κύρια αγορά του ΧΑΑ, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 2,78 ευρώ/μετοχή (δηλαδή στην τιμή της προσφοράς).

Σημειώνεται ότι για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης δεν ισχύουν όρια διαπραγμάτευσης στο κατώτατο όριο ή στο ανώτατο όριο.

Yπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 31.05.2024 ολοκληρώθηκαν επιτυχώς η Δημόσια Προσφορά και η διάθεση μέσω αυτής 17.388.025 νέων κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας.

Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια της Αύξησης, πριν από την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, ανέρχονται σε €48,34 εκατ. (ήτοι €2,78*17.388.025 Νέες Μετοχές).

Η συνολική έγκυρη ζήτηση στην Τιμή Διάθεσης €2,78 ανήλθε σε 39.592.341 μετοχές (ήτοι, ποσό €110,07 εκατ.), υπερκαλύπτοντας τις προς διάθεση 17.388.025 Νέες Μετοχές μέσω Δημόσιας Προσφοράς, κατά 2,28 φορές περίπου.

Οι συνολικά 17.388.025 Νέες Μετοχές που διατέθηκαν μέσω της Δημόσιας Προσφοράς, κατανεμήθηκαν βάσει της έγκυρης ζήτησης που εκδηλώθηκε στην Τιμή Διάθεσης, ως εξής:

• 7.824.612 Νέες Μετοχές (45% του συνόλου της Δημόσιας Προσφοράς) σε Ιδιώτες Επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 19.697.469 μετοχών για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών (δηλαδή, ικανοποιήθηκε το 39,7% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών, η οποία αφορούσε σε 4.907 αιτήσεις), και

• 9.563.413 Νέες Μετοχές (55% του συνόλου της Δημόσιας Προσφοράς) σε Ειδικούς Επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 19.894.872 μετοχών για τις οποίες εκδηλώθηκε έγκυρη ζήτηση στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 48,1% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών και στην Τιμή Διάθεσης, η οποία αφορούσε σε 100 αιτήσεις).

Σύμφωνα με τη σύμβαση αναδοχής που συνήφθη μεταξύ της Εταιρείας, των Συντονιστών Κύριων Αναδόχων και των Κύριων Αναδόχων, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι και οι Κύριοι Ανάδοχοι δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση ανάληψης τυχόν αδιάθετων Νέων Μετοχών.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι και οι Κύριοι Ανάδοχοι δεν υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στη Δημόσια Προσφορά για δικό τους λογαριασμό, με εξαίρεση τον Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο Eurobank, ο οποίoς υπέβαλε αίτηση για 266.000 Νέες Μετοχές για ίδιο λογαριασμό στη Δημόσια Προσφορά και ανέλαβε 105.655.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών εκπρόσωποι της Διοίκησης

To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα εκπροσώπους της Διοίκησης, στελέχη και συνεργάτες της Νοval Property με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

«Η υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς της Noval Property, αποτελεί σαφή απόδειξη της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού στο στρατηγικό και επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας. Η Νoval Property διαθέτει σήμερα ένα σύγχρονο χαρτοφυλάκιο ακινήτων με υψηλή εμπορευσιμότητα και σημαντική γεωγραφική διασπορά, που την κατατάσσει δεύτερη μεταξύ των υφιστάμενων Εταιρειών Ακίνητης Περιουσίας στην Ελλάδα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος προσθέτοντας πως «η ελληνική αγορά κινείται πλέον δυναμικά αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τις εταιρείες που έχουν ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property κ. Παναγιώτης Καπετανάκος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μία ημέρα μεγάλης χαράς για την εισαγωγή της Noval Property στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών μας. Μας κάνει υπερήφανους το γεγονός ότι μας εμπιστεύτηκαν και έγιναν μέτοχοί μας, δίπλα στη Viohalco, η EBRD, 87 Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές και 4.752 Έλληνες ιδιώτες επενδυτές. Παρά τη δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο του listed real estate στην Ελλάδα και διεθνώς, η δημόσια προσφορά υπερκαλύφθηκε 2,3 φορές. Και ίσως ακόμα πιο σημαντικό υπερκαλύφθηκε εξίσου από ιδιώτες επενδυτές και θεσμικούς επενδυτές. Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο είναι η επιτυχής ολοκλήρωση ενός κεφαλαίου. Καθιστά τη Noval Property ακόμα πιο ισχυρή ως εταιρεία. Παράλληλα, και πιο σημαντικά, είναι η απαρχή μίας νέας πρόκλησης. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους μετόχους μας ότι θα συνεχίσουμε, με προσεκτικά βήματα, την σκληρή δουλειά με προσήλωση στην επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερων αποδόσεων».

Τέλος, απευθύνοντας χαιρετισμό η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου δήλωσε: «Χαιρετίζω την εισαγωγή της Noval Property στο Χρηματιστήριο. Σε μια περίοδο που διεθνώς η αγορά εμπορικών ακινήτων αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, η Noval Property περνά τις πύλες του ΧΑ προσδίδοντας μεγαλύτερο βάθος στην αγορά και με ένα επενδυτικό σχέδιο για να προσθέσει αξία στους μετόχους. Με την εισαγωγή στο ΧΑ η θυγατρική του ομίλου Viohalco βάζει τις βάσεις για καλύτερες επιχειρηματικές επιδόσεις προς όφελος και της εθνικής οικονομίας».

Διαβάστε ακόμη 

ΥΠΕΝ: Τι αλλάζει στον κανονισμό πυροπροστασίας – Μόνο κλαδέματα και καθορισμός καύσιμης ύλης για φέτος 

Cenergy Holdings: Η «δεύτερη ζωή» για το εργοστάσιο της Πετζετάκις στη Θήβα (pics) 

Ιουλία Τσέτη: «Χωρίς ανατροπές δεν πάει μπροστά ο κόσμος…» 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ