Αγορές

Ομόλογα: Άνοδος μετά τις ευνοϊκές προβλέψεις του ΔΝΤ

  • newsroom


Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαινόταν στο 0,19% και του 15ετούς το 1,19%

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη, καθώς στην αγορά σήμερα (6/4/2021) επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας για ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας, γεγονός που ευνόησε κατά κύριο λόγο τα χρηματιστήρια.

Στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος συνέβαλαν οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις του για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος με ρυθμό 6%, έναντι 5,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ο οποίος είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από τη δεκαετία του ΄70. Η σημαντική αυτή επίδοση αποδίδεται στα προγράμματα δημοσιονομικής στήριξης που εφαρμόζουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και την υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 3,3% τη χρονιά που μας πέρασε.

Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαινόταν στο 0,19% και του 15ετούς το 1,19%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 123 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,84% έναντι 0,31% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,15%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ. κυμαίνονταν στο 1,18746 δολ. από 1,182 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1812 δολ.

Διαβάστε ακόμη

ΤτΕ για την επόμενη ήμερα της πανδημίας: Κίνδυνος πτωχεύσεων με έξαρση ανεργίας και εταιρειών «ζόμπι»

Τι συμβαίνει με τα ναυπηγεία Ελευσίνας- Γιατί υπάρχει στασιμότητα

Forbes: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στη Γη το 2021 – Ποιοι Έλληνες βρίσκονται στη λίστα

 

Απόρρητο Απόρρητο