Προσπάθεια να ανακόψει το πτωτικό σερί, το οποίο αισίως μετράει 11 συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις, καταβάλλει η μετοχή του ΟΤΕ.

Είναι ενδεικτικό ότι, στις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο τίτλος της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας ενισχύεται κατά 1,8% και διαμορφώνεται στα 12,9 ευρώ, ενώ νωρίτερα είχε φθάσει έως τα 13,1 ευρώ.

Ο τζίρος των συναλλαγών, μέχρι στιγμής, ξεπερνάει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς έχουν ήδη διακινηθεί σχεδόν 400.000 τεμάχια. Το πρωί δε, «πέρασε» και ένα πακέτο μετοχών αξίας 650.000 ευρώ στην τιμή των 13 ευρώ.

Η σημερινή ανοδική κίνηση, εφόσον διατηρηθεί έως το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα είναι η πρώτη θετική έπειτα από 11 διαδοχικές αρνητικές, μέσα στις οποίες η μετοχή απώλεσε σχεδόν -15%.

Από τις αρχές του έτους, δε, η σωρευτική κάμψη ανέρχεται στο -13%, υπο-αποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος παρά την πρόσφατη πτώση εξακολουθεί να μετράει άνοδο της τάξης του +11%.

Η αδυναμία της μετοχής του ΟΤΕ έχει προβληματίσει εντόνως ην αγορά, δεδομένου ότι αποτελεί τη δεύτερη πιο ακριβή εταιρεία στο ταμπλό (κεφαλαιοποίηση 5,6 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μία από τις πιθανές πηγές των ρευστοποιήσεων αφορά την ένταση του ανταγωνισμού στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, κάτι που δύναται να περιορίσει τα οικονομικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, το υψηλό ενεργειακό κόστος εξακολουθεί να περιορίζει τα περιθώρια κέρδους.

Μέχρι πρότινος, παράλληλα, και τα σενάρια περί πώλησης μετοχών από τη μητρική εταιρεία Deutsche Telekom ασκούσαν αρνητική επίδραση στο επενδυτικό κλίμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διάψευση των Γερμανών.

Από την άλλη πλευρά, σε πρόσφατο report, η Eurobank Equities προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης σε «buy» από «hold» προηγουμένως, θέτοντας την τιμή – στόχο στα 15,7 ευρώ. Κατά την άποψη της χρηματιστηριακής εταιρείας, η μετοχή του ΟΤΕ διαπραγματεύεται σήμερα σε λογιστική αξία προς ΕΒΙTDA 2023 κάτω του 4,5, ενώ εμφανίζει σχετική «ανοσία» στις αυξήσεις επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Την ίδια στιγμή, η επέκταση στον κλάδο των ψηφιακών πληρωμών, μέσω της Payzy, φαίνεται ότι αρχίζει να αποδίδει καρπούς, με περισσότερους από 100.000 ενεργούς χρήστες στους πρώτους μήνες λειτουργίας. Στόχος της διοίκησης είναι η επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας στην 3ετία.

Διαβάστε ακόμα

Οι «γαλάζιες καρδερίνες», ο Βαρουφάκης φουσκώνει, ο Πολάκης κόβει – Πώς η ΔΕΗ μπερδεύεται με τον ΟΤΕ, ο Κόπυ και τα καλώδια

Ολα όσα κάνουν το Petrus ένα εμβληματικό, “διαστημικό” κρασί με “αστρονομική” τιμή

Γουόρεν Μπάφετ: «Πρέπει να είστε άπληστοι όταν οι άλλοι είναι προσεκτικοί» – Επένδυσε $500 εκατ. μέσα στην κρίση