search icon

Αγορές

Πάνω από τα $60 το μπρεντ με φόντο τις νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή

Παράλληλα αναμένεται πτώση στα αποθέματα αμερικανικού αργού

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λόγω των νέων ανατάσεων στη Μέση Ανατολή, μετά από αναφορές ότι οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης εκτόξευσαν drones και βαλλιστικούς πυραύλους σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη Σαουδική Αραβία, ενώ παράλληλα αναμένεται πτώση στα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου.

Την ίδια στιγμή, οι αισιόδοξες δηλώσεις από την πλευρά της Federal Reserve για την πορεία της οικονομίας συνεχίστηκαν, με τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας να δηλώνει σε συνέντευξη του ότι η οικονομία αναμένεται να εμφανίσει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο μισό του έτους. Πάντως, ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένεται αύξηση των επιτιμίων εντός του τρέχοντος έτους.

Πάντως, οι τιμές του μπρεντ έχουν παραμείνει εντός εύρους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς η αύξηση των προσδοκιών για άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας σε ΗΠΑ και Κίνα εξισορροπούνται από τον αργό ρυθμό εμβολιασμών στην Ευρώπη και τις προβλέψεις πρόσθετης προμήθειας πετρελαίου από το Ιράν τους επόμενους μήνες.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του μπρεντ ενισχύθηκαν κατά 9 σεντς ή 0,1% στα 63,37 δολ/βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού κέρδισαν 11 σεντες ή 0,2% στα 59,81 δολ/βαρέλι.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΣΦΑ: Τι φέρνει το νέο δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης των 543,6 εκατ. ευρώ

Τηλεργασία: Τι αλλάζει σε ωράριο και κόστος εξοπλισμού – Τι προβλέπεται για κάμερες και δικαίωμα «αποσύνδεσης»

Βασιλάκης: «Ευελιξία το κλειδί της φετινής σεζόν, στο 75%- 80% του 2019 το πτητικό έργο της Aegean από τον Ιούλιο»

 

Exit mobile version