Αγορές

Πετρέλαιο: Διευρύνει τα κέρδη μετά το υψηλό δύο εβδομάδων

  • newsroom


Tα αμερικανικά αποθέματα αργού και καυσίμων καταγράφουν ισχυρή πτώση, καθώς η ζήτηση εν μέσω θέρους παραμένει υψηλή παρά τη νέα έξαρση της Covid-19.

Ενισχύονται περαιτέρω οι τιμές του πετρελαίου μετά το υψηλό δύο εβδομάδων, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αργού και καυσίμων καταγράφουν ισχυρή μείωση, γεγονός που δείχνει ότι η ζήτηση εν μέσω θέρους παραμένει υψηλή παρά τη νέα έξαρση της Covid-19.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια στη Νέα Υόρκη ενισχύθηκαν προς τα 73 δολάρια/βαρέλι μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 1%. Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν περισσότερο του αναμενόμενου την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ η κατηγορία των διυλισμένων προϊόντων – μια κατηγορία που περιλαμβάνει και το ντίζελ – υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Το πετρέλαιο σημείωνε αύξηση καθ ‘όλη τη διάρκεια του Ιουλίου. Η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα οδήγησε σε νέους περιορισμούς σε ορισμένες περιοχές και προκάλεσε ανησυχίες για τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση, αν και υπάρχουν προσδοκίες ότι η αγορά θα συνεχίσει να κινείται με περιορισμούς. Όπως αναφέρει ο Γουόρεν Πάτερσον επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης εμπορευμάτων της ING Groep, εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότητα αναφορικά με την εικόνα της ζήτησης, καθώς τα κρούσματα της Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται.

Σε ό,τι αφορά της τιμές, το αμερικανικό αργό παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,3% στα 72,63 δολ/βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ που λήγει την Παρασκευή κέρισε επισης 0,3% στα 74,99 δολ/βαρέλι, μετά από τα χθεσινά κέρδη κατά 0,4%.

Τα αμερικανικά αποθέματα συρρικνώθηκαν κατά 4,09 κατ. Βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι πρόβλεψης του Bloomberg για μείωση κατά 2,5 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης επίσης μειώθηκαν, υποχωρώντας κατά 2,25 εκατ. βαρέλια.

Διαβάστε ακόμη:

Tο ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει την παραχώρηση του 16% του ΟΛΠ στην Cosco

Sky Express: Βγάζει νωρίτερα το πρόγραμμα της σεζόν του 2022 με πτήσεις εξωτερικού κι εμπλουτίζει τις υπηρεσίες της

Mytilineos: Τα σχόλια των αναλυτών για το πρώτο εξάμηνο του 2021