search icon

Αγορές

Πετρέλαιο: Μία «ανάσα» από τα 80 δολάρια το βαρέλι

Με απώλειες 2% έκλεισε την Παρασκευή το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου για το φυσικό αέριο

Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, με τον «μαύρο χρυσό» να ενισχύεται κατά περίπου 5% το τελευταίο πενθήμερο, αφού πληθαίνουν τα σημάδια ότι κάποιες βιομηχανίες έχουν ξεκινήσει να στρέφονται στο πετρέλαιο μετά το άλμα των τιμών του φυσικού αερίου.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Νοεμβρίου πρόσθεσε 1,05 δολάρια ή 1,3% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 79,35 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε στα 80,11 δολάρια.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο για την τιμή του WTI από τις 31 Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data. Σε εβδομαδιαία βάση το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 4,6%, στο 7ο σερί ανοδικό 5νθήμερο.

Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου, το οποίο την Παρασκευή σκαρφάλωσε κατά 44 σεντς ή 0,5% στα 82,39 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε εβδομαδιαία βάση το Brent πρόσθεσε 4,9% στο 5ο διαδοχικό 5νθήμερο κερδών.

Με απώλειες 11 σεντς ή 2% έκλεισε την Παρασκευή το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου για το φυσικό αέριο, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 5,565 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση έχασε 1%. Ωστόσο η τιμή του εξακολουθεί να κινείται σε υπερδιπλασια επίπεδα σε ετήσια βάση.

Διαβάστε περισσότερα

Στην κόψη του ξυραφιού η ευρωπαϊκή βιομηχανία λόγω της ενεργειακής κρίσης

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Ο βαθύπλουτος Σαουδάραβας πρίγκιπας που τίναξε την μπάνκα με τη Νιουκάσλ

Μέτρα €500 εκατ. για τη στήριξη των νοικοκυριών: Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ρεύμα

Exit mobile version