Ισχυρές απώλειες δέχτηκε το πετρέλαιο την Τρίτη, οδηγώντας την τιμή ακόμα και κάτω από τα 100 δολάρια μετά από καιρό, καθώς οι ολοένα αυξανόμενες ανησυχίες για τον κίνδυνο επερχόμενης ύφεσης αντιστάθμισαν τους φόβους για την περιορισμένη προσφορά.

Το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 10,73 δολαρίων ή 9,5% και είδε την τιμή του να υποχωρεί στα 102,7 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδό της από τις 10 Μαΐου.

Το αμερικανικό αργό WTI παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε βουτιά 8,2% ή 8,9 δολαρίων κλείνοντας στα 98,02 δολ. ανά βαρέλι καταγράφοντας χαμηλό από τις 25 Απριλίου, ενώ είχε βρεθεί να υποχωρεί έως και τα 97,43.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του αργού εκτοξεύθηκαν από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, εγείροντας ανησυχίες για παγκόσμιες ελλείψεις δεδομένου του ρόλου της Μόσχας ως βασικού προμηθευτή εμπορευμάτων, ειδικά στην Ευρώπη.

Το WTI εκτινάχθηκε έως και τα 130,5 δολάρια το βαρέλι τον Μάρτιο, ενώ το Brent άγγιξε τα 140, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο κάθε συμβολαίου από το 2008.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η σημερινή βουτιά ήρθε παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε η απεργία των εργαζομένων στις πλατφόρμες εξόρυξης που ζητούν αύξηση μισθών και η οποία αναμένεται ότι θα πιέσει περαιτέρω την ήδη σφιχτή προσφορά.

Διαβάστε ακόμη

Ο χρησμός για τις εκλογές, το deal της Intrakat που έκλεισε, οι κόντρες στην ενέργεια, οι καυγάδες της Αttica, ο πάροχος και η Lamda 

Κρυπτονομίσματα: Ο «Μεγάλος Πανικός» και οι τεράστιες χασούρες (pic) (διαγράμματα)

Intrakat: Σε Μπάκο, Καϋμενάκη, Εξάρχου το 31,7% – Ποσοστό αποκτούν οι εφοπλιστές Αγγέλου – Γκότσης