Αλλαγή σελίδας στην Intrakat. Δεκαπέντα χρόνια από την ίδρυση της, η εταιρεία αλλάζει χέρια και περνά στον έλεγο του σχήματος των επιχειρηματιών Δημήτρη ΜπάκουΓιάννη Καϋμενάκου και στον Αλέξανδρο Εξάρχου, ενώ ποσοστό αποκτούν και οι εφοπλιστές Ηλίας Γκότσης (Eurotankers) και Κώστας Αγγέλου (Benelux Overseas).

Αναλυτικά, όπως είχε προαναγγείλει το newmoney, ολοκληρώθηκε η συμφωνία της Intracom Holdings με την «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου για την πώληση του 31,7% της Intrakat, έναντι τιμής πώλησης 2,95 ευρώ, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος 70.195.565,65 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Intracom Holdings, μέτοχος της Intrakat κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Intracom Technologies S.a.r.l., ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών Intrakat, γνωστοποίησε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές, επιβεβαιώνοντας  ρεπορτάζ του newmoney.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμφωνήθηκε όπως, η Intracom Holdings, διατηρούσα στην Intrakat ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την Intracom Technologies S.a.r.l., στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους Intrakat (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης 2,95 ευρώ, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος 70.195.565,65 ευρώ, στην αγοράστρια «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

Το προηγούμενο διάστημα οι εταιρείες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για το deal, ενώ την Πέμπτη 30 Ιουνίου Intracom και Intrakat με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις επιβεβαίωσαν τις συζητήσεις με τους επενδυτές.

Μετά την απόκτηση του 31,7% που κατείχε η Intracom Holdings στην Intrakat εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν σε δεύτερο στάδιο και άλλες μετοχικές αλλαγές για τα ποσοστά τρίτων μετόχων στην εισηγμένη εταιρεία.

Είσοδος των εφοπλιστών Γκότση – Αγγέλου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα ποσοστά θα διανεμηθούν και θα διαμορφωθούν ως εξής: Στους εφοπλιστές Μπάκο –Καυμενάκη μεταβιβάζει το 31,7% η Intracom Holding, η οποία διατηρεί το 5% των μετοχών της Ιntrakat. Αντίστοιχα οι άλλοι μέτοχοι της εταιρείας  κ.κ. Λαζαράκης και Στασινόπουλος, θα μεταβιβάσουν την συμμετοχή τους στον εφοπλιστή κ. Ηλία Γκότση (Eurotankers) ήτοι ποσοστό 15,7%. Ο κ. Θεοδωρίδης αντίστοιχα θα πουλήσει τις μετοχές του και συγκεκριμένα ποσοστό 13,67% στον εφοπλιστή κ. Κώστα Αγγέλου (Benelux Overseas). Συνολικά η ομάδα των τριών επενδυτών θα ελέγχει μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας περίπου το 61% των μετοχών του κατασκευαστικού ομίλου.

Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και είναι μέλος του Ομίλου Intracom Holdings. Από το 2001 η εταιρεία είναι εισηγμένη στο ΧΑ και κατέχει πτυχίο 7ης τάξης του Μητρώου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων. Το 2005 η εταιρεία συγχωνεύθηκε με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Intramet.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή έργων δημόσιας υποδομής, ΣΔΙΤ, περιβαλλοντικών έργων, έργων καινοτομίας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα διαθέτει ισχυρό ανεκτέλεστο μεγαλύτερο του 1,1 δισ. ευρώ, ενώ έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά των ΑΠΕ με ισχυρό χαρτοφυλάκιο ώριμων έργων.

Η ανακοίνωση της Winex Investments

Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχοι της εταιρείας, Winex Investments Limited (Winex»), όπως είναι γνωστό, από μακρού χρόνου, είχαν εκδηλώσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον τους για μακράς πνοής επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τομέα των κατασκευών-υποδομών καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η οποία διαθέτει διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ΣΔΙΤ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και του real estate, ικανοποιεί πλήρως τα επενδυτικά κριτήρια της Winex και επιπλέον έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των μεγεθών της, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς και άλλα επιχειρηματικά σχήματα για συμμετοχή ή συνεργασία με τον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πιστεύουμε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και γιαυτό επενδύσαμε 70,1 εκατ. ευρώ αποκτώντας το 31,7 της εταιρείας.

Διαθέτουμε και τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την επένδυσή μας στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο, και μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την αναδείξουμε σε ένα σύγχρονο και κορυφαίο Όμιλο στους τομείς της δραστηριότητάς της.

O Αλέξανδρος Εξάρχου, σχολιάζοντας την συναλλαγή δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα πείσουμε όλους τους μετόχους, παλαιούς και νέους, να στηρίξουν την πρότασή μας και το πλάνο μας για τη νέα εποχή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ το οποίο θα λειτουργήσει προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής οικονομίας.»

Η ανακοίνωση για το ποσοστό της Intracom

Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» (δ.τ. «INTRAΚΑΤ») σε εφαρμογή του Ν.3556/2007, ως ισχύει, και σε συνέχεια της από 05/07/2022 γνωστοποίησης της εταιρείας «INTRACOM HOLDINGS» σχετικά με τα δικαιώματα ψήφου αυτής επί μετοχών INTRAKAT, γνωστοποιεί τα ακόλουθα :

Στις 05/07/2022 :

– η «INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l.», εταιρεία ελεγχόμενη από την «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (δ.τ. INTRACOM HOLDINGS) προέβη στην πώληση του συνόλου των επ΄ονόματί της 9.944.331 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών INTRAKAT, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,250% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας

– η «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (δ.τ. INTRACOM HOLDINGS) προέβη στην πώληση 13.850.776 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών INTRAKAT, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 18,454% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας.

Κατόπιν των ανωτέρω στις 05/07/2022, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας «INTRACOM HOLDINGS» επί μετοχών INTRAKAT ανέρχεται σε 5,090% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας (ήτοι 3.820.243 δικαιώματα ψήφου, επί συνόλου 75.053.899), έναντι προηγούμενου συνολικού ποσοστού 36,794% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας (ήτοι 27.615.350 δικαιώματα ψήφου επί συνόλου 75.053.899), εκ των οποίων 17.671.019 δικαιώματα ψήφου, δηλ. 23,544%, άμεσα και 9.944.331 δικαιώματα ψήφου, δηλ. 13,250%, έμμεσα μέσω της θυγατρικής της, INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l.

Διαβάστε ακόμα:

Σκρέκας για Power Pass: Οριζόντια κάλυψη για όλους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Το καλοκαίρι της μεγάλης ταλαιπωρίας στα αεροδρόμια (pics + vids)

Κρυπτονομίσματα: Ο «Μεγάλος Πανικός» και οι τεράστιες χασούρες (pic) (διαγράμματα)