Το πετρέλαιο οδεύει για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο σε απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση που θα επηρεάσει τη ζήτηση, αλλά και η αμερικανική νομισματική πολιτική κυριαρχούν στην αγορά εμπορευμάτων και απειλούν να πυροδοτήσουν ένα γενικότερο sell – off.

Το αμερικανικό αργό WTI διαπραγματεύτηκε πάνω από τα 104 δολ/βαρέλι αφού πρώτα έκανε βουτιά 6% στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις.

Ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει κοντά στο 5% αυτή την εβδομάδα και οι τιμές αναμένεται να καταγράψουν τις πρώτες μηνιαίες απώλειες από τον περασμένο Νοέμβριο.

Το ράλι του πετρελαίου αντιστράφηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λόγω της κλιμακούμενης ανησυχίας για παγκόσμια επιβράδυνση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες, όπως η Federal Reserve, αυξάνουν τα επιτόκια για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό. Οι τιμές υποχώρησαν σημαντικά, παρά τις ενδείξεις ότι βραχυπρόθεσμα οι αγορές ενέργειας θα παραμείνουν περιορισμένες, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και τα εφοδιαστικά προβλήματα επιμένουν.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, το συμβόλαιο του WTI παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 104,41 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο για το μπρεντ υποχώρησε 0,1% στα 109,91 δολάρια ανά βαρέλι.

Διαβάστε ακόμη:

Έλον Μασκ: Πώς αποκαλεί τα εργοστάσια της Tesla σε Γερμανία και Τέξας

ΑΔΜΗΕ: To μπρα ντε φερ με την ΡΑΕ και η απόφαση – φωτιά για τα εγγυημένα έσοδα τετραετίας  

B’ κύκλος επιδότησης ΕΣΠΑ έως €100.000 σε startups εγγεγραμμένες στο «Elevate Greece»