search icon

Αγορές

Προς το $1 ανακάμπτει το ευρώ – Κέρδη για τη στερλίνα, απώλειες για το δολάριο

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται ήπια κατά 0,23% και καθορίζεται στο 0,993 δολάριο ανά ευρώ

Στο όριο του 1 δολαρίου επανέρχεται σήμερα το ευρώ, καθώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη μερική διόρθωση στο αμερικανικό νόμισμα, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε εκ νέου στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας. 

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, το κοινό νόμισμα ενισχύεται ήπια κατά 0,23% και καθορίζεται στο 0,993 δολάριο ανά ευρώ, παραμένοντας βέβαια κοντά στα πολυετή χαμηλά του 0,98 δολαρίου.  

Άλλωστε, η ενεργειακή κρίση και ο υψηλός πληθωρισμός εξακολουθούν να απειλούν την Ευρωζώνη με τον κίνδυνο της επιβράδυνσης ή και της ύφεσης, κάτι που καθιστά εξαιρετικά επιφυλακτικούς τους επενδυτές απέναντι στα ευρωπαϊκά assets. 

Από την άλλη πλευρά, η πρόθεση της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια (ήδη βρίσκονται στο 1,25%) παρέχει ορισμένα στηρίγματα στο ευρώ, το οποίο από τις αρχές του 2022 έχει χάσει τουλάχιστον το 10% της αξίας του.  

Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό δολάριο φαίνεται ότι διορθώνει την Τετάρτη, καθώς υποχωρεί κατά 0,4% και καθορίζεται στο 109,42 έναντι του κοινού καλαθιού των έξι κυριότερων ξένων νομισμάτων. Την προηγούμενη εβδομάδα, βέβαια, είχε εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας (110,79).  

Η στερλίνα, ταυτόχρονα, σημειώνει άνοδο κατά 0,37% έναντι του δολαρίου και κατά 0,20% έναντι του ευρώ, καθώς η ανεπάντεχη επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 9,9% τον Αύγουστο προσφέρει «ανακούφιση» στους επενδυτές. 

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης, ο Μακρόν και ο… ισπανικός δάκτυλος, το deal του Σχιστού κι ένα «βαρύ επώνυμο» στη Μουζάκης

Χρυσή λίρα: Σε υψηλό 14ετίας εκτοξεύτηκε η τιμή της – Πόσα «αποφέρει» η ρευστοποίησή της (πίνακας)

Πάνος Δάβαρης: Στο σφυρί η βίλα του στη Μύκονο – Νέος πλειστηριασμός για εκτάσεις στη Μάνδρα (pics)

Exit mobile version