Πλώρη για την ανάκτηση του ψυχολογικού ορίου των 10 ευρώ έχει βάλει η μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παίρνοντας «ρεύμα» από τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου.

Χθες το απόγευμα, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε κερδοφορία 51,1 εκατ. ευρώ και επαναλαμβανόμενα EBITDA 280,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άλμα κατά 65% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Τα παραπάνω αποτελέσματα, όπως είναι εύλογο, δίνουν σημαντική ώθηση στη μετοχή, η οποία σήμερα εκτοξεύεται κατά 4% και φθάνει στα 9,7 ευρώ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει έως και τα 9,8 ευρώ.

Ο τζίρος, μάλιστα, ξεπερνάει τα 7 εκατ. ευρώ, καθώς πριν καν συμπληρωθούν οι πρώτες δύο ώρες έχουν αλλάξει χέρια 733.000 τεμάχια. 

Κινούμενη σταθερά άνω των 9 ευρώ, δηλαδή της τιμής της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) του 2021, η μετοχή της εταιρείας κοινής ωφέλειας έχει πλέον ως στόχο το ορόσημο των 10 ευρώ, το οποίο αγνοείται από τον Νοέμβριο του 2021.

Φυσικά, πέραν των εταιρικών μεγεθών, ώθηση στη ΔΕΗ προσφέρει και το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, καθώς η επικείμενη επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας στο «τιμόνι» της χώρας «θάβει» οριστικά τα σενάρια περί κρατικοποίησης της επιχείρησης.

H πορεία της ΔΕΗ στο τελευταίο 3μηνο

Δεν είναι τυχαίο ότι από τη Δευτέρα, δηλαδή μετά τις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει σωρευτικό άλμα της τάξης του 21%. Από τις αρχές του έτους, δε, η συνολική μεταβολή υπερβαίνει το 50%

Η αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, επίσης, συμβάλλει στην ενίσχυση του επενδυτικού «story» της εταιρείας, η οποία πλέον έχει τη δυνατότητα να εστιάσει απρόσκοπτα στην στροφή προς την «πράσινη» ενέργεια.  

Διαβάστε ακόμα

Η απόβαση της ΝΔ έως… Άγιον Όρος, η «στείλτε ένα υπόμνημα» κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, το πήγαινε – έλα της Πόπης, το νέο σενάριο για Alpha Bank και τα σχέδια για τις μετοχές της Aegean

Άκης Πετρετζίκης: Τι συνέβη με τα Kitchen Lab – Το λουκέτο και το νέο εγχείρημα (pics)

Société Générale: Τα ομόλογα δείχνουν επενδυτική βαθμίδα μέχρι το τέλος του έτους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ