Σε μεικτό έδαφος βρίσκονται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι περιφερειακές αγορές προσπαθούν να αποκτήσουν θετική δυναμική και αξιολογούν τα σχόλια των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Γουόλερ δήλωσε ότι αυξάνεται η πεποίθησή του ότι η πολιτική της Fed είναι πλέον σε θέση να επαναφέρει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο. Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός είναι ακόμη πολύ υψηλός. Ο Γουόλερ δήλωσε επίσης ότι η Fed ενδέχεται να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί τους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,11% στις 457,56 μονάδες

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,37%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,36%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,13%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,20% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,49%.

Τα futures των αμερικανικών μετοχών σημείωσαν άνοδο το βράδυ της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές διατηρούσαν την ελπίδα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων αναφοράς.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αιχμή τις απώλειες στο Χονγκ Κονγκ.

Οι μετοχές του κινεζικού γίγαντα διανομής τροφίμων Meituan έκαναν βουτιά 12% μετά την προειδοποίηση για επιβράδυνση της ζήτησης για τις υπηρεσίες της στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Στη Wall Street χθες Τρίτη και οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν άνοδο μετά τα σχόλια του Γουόλερ ότι η Fed θα μπορούσε να έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,24%. Ο S&P 500 κινήθηκε ενισχύθηκε κατά 0,1%, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,29%.

Διαβάστε ακόμη

Στα «κάγκελα» οι ξενοδόχοι για το τέλος ανθεκτικότητας και τα «Αirbnb» (πίνακας)

COP28: Στο Ντουμπάι παρουσία Mητσοτάκη η συμφωνία για νέο πράσινο νησί με την Masdar

ΥΠΕΝ: «Πράσινο» στην Energean για νέα ερευνητική γεώτρηση στα Ιωάννινα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ