Τα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν ως επί το πλείστον την Τετάρτη, καθώς η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας διατήρησε σταθερό το βασικό επιτόκιό της, ενώ το Χονγκ Κονγκ κατήργησε τους κανόνες για την αυστηροποίηση της αγοράς ακινήτων κατά την ανακοίνωση του προϋπολογισμού του.

Συγκεκριμένα, το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τους περιορισμούς στην αγορά ακινήτων σε μια προσπάθεια να τονώσει τον τομέα του real estate. Ο υπουργός Οικονομικών Πολ Τσαν δήλωσε ότι αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί  από 2,5% έως 3,5% φέτος.

Πίσω στα ταμπλό, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,3%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Property γύρισε σε αρνητικό πρόσημο μετά από άλμα σχεδόν 2% νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση.

Η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας διατήρησε το επίσημο ταμειακό επιτόκιο στο 5,50%, διατηρώντας το σε υψηλό 15 ετών, ενώ προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πάνω από το εύρος-στόχο της.

Η μέτρηση του δείκτη PMI της Κίνας και ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ – ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ – αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε περίπου αμετάβλητος στις 7.660,40 μονάδες, ενώ ο δείκτης αναφοράς S&P/NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας έκλεισε 0,6% υψηλότερα στις 11.763,32 μονάδες μετά την απόφαση της RBNZ.

Ο δείκτης CSI 300 σημείωσε πτώση 1,3% και έκλεισε στις 3.450,26 μονάδες. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 έκλεισε 0,08% χαμηλότερα στις 39.208,03 μονάδες και ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε 0,1% για να κλείσει στις 2.674,95 μονάδες. Ο Nikkei 225 είχε σημειώσει ρεκόρ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με κέρδη 1% στις 2.652,29 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο ύστερα από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Ο Kosdaq πρόσθεσε 1,1% στις 863,39 μονάδες.

Μικρές μεταβολές σημειώθηκαν την Τρίτη στη Wall Street, καθώς εξασθενεί το ράλι της Παρασκευής και οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, που θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με πτώση σχεδόν 100 μονάδων ή 0,25% στις 39.972 μονάδες, ο S&P 500 πρόσθεσε 0,17% στις 5.078 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,37% στις 16.035 μονάδες.

Η πιθανότητα επίτευξης του στόχου της Τράπεζας της Ιαπωνίας για πληθωρισμό 2% δεν είναι ακόμη «αρκετά υψηλή», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της κεντρικής τράπεζας Seiichi Shimizu σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Ο πληθωρισμός στην Αυστραλία επιταχύνθηκε με τον ίδιο ρυθμό τον Ιανουάριο όπως και τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο ΔΤΚ της χώρας αυξήθηκε κατά 3,4% τον Ιανουάριο.

Διαβάστε ακόμη

Αιγιαλοί: Το στοίχημα της κυβέρνησης για προστασία του περιβάλλοντος και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Συντάξεις Μαρτίου 2024: Ολες οι ημερομηνίες για τις πληρωμές

Μπάνκμαν Φριντ: Ποινή 6 1/2 ετών ή λιγότερο προτείνουν οι δικηγόροι του για την απάτη στα crypto

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ