Ράλι κοντά στο 30% πραγματοποιεί η μετοχή της Attica Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνοντας να υπερδιπλασιάσει την αξία της μέσα σε λίγες συνεδριάσεις, χάρη στα σενάρια περί πιθανής εισόδου της Thrivest στο μετοχικό κεφάλαιο. 

Είναι ενδεικτικό ότι, αυτήν τη στιγμή (14.30), η μετοχή της εισηγμένης κάνει άλμα κατά 28,2% και εκτοξεύεται στο 0,168 ευρώ, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022. 

Άκρως εντυπωσιακός είναι και ο όγκος των συναλλαγών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν αλλάξει χέρια 3,7 εκατ. τεμάχια, με τον τζίρο να υπερβαίνει τα 550.000 ευρώ.  

Το ξέφρενο ράλι, το οποίο οδηγεί σε σωρευτική μεταβολή άνω του +100% μέσα στο 2023 (0,08 ευρώ στην πρώτη συνεδρίαση του έτους), συνδέεται άρρηκτα με τα σενάρια εισόδου της Thrivest στη μετοχική σύνθεση της τράπεζας.  Μια εξέλιξη, η οποία εφόσον επιβεβαιωθεί, δύναται να συνδράμει στην αντιμετώπιση των κεφαλαιακών προβλημάτων, τα οποία κρατούν «όμηρο» τη μετοχή εδώ και αρκετούς μήνες.

Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι η Thrivest αποτελεί τον βασικό μέτοχο στην Παγκρήτια Τράπεζα, έχουν κυκλοφορήσει φήμες περί πιθανής συνεργασίας των δύο τραπεζών, με στόχο τη δημιουργία ενός πέμπτου τραπεζικού πόλου στην Ελλάδα. 

Ας σημειωθεί ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ελέγχει σήμερα το 69,5% των μετοχών της Attica Bank, ενώ το ΤΜΕΔΕ διατηρεί το 12,03%. Από εκεί και πέρα, Rinoa LTD (Ellington) και ΕΦΚΑ κατέχουν από 8%. 

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης, η… συγκυβέρνηση και η αγωνία του Ανδρουλάκη, τα μαχαιρώματα για καζίνο και ξενοδοχεία και το ταμπλό που μαρτυράει την Ελλάκτωρ 

The Social Kolonaki Athens Hotel: Η μεταμόρφωση ενός «ασφαλιστικού» ακινήτου στο Κολωνάκι (pics)

Πλειστηριασμοί: Βγαίνουν στο σφυρί 300+1 αντικείμενα εταιρείας του Δημήτρη Κοντομηνά