Ισχυρά κέρδη εμφανίζει σήμερα η μετοχή της Viohalco στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές αγοραστικές κινήσεις, ενόσω για άλλη μία φορά διάφορα σενάρια -είτε για την ίδια είτε για τις θυγατρικές της- κάνουν τον κύκλο της αγοράς. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, η μετοχή του Ομίλου κερδίζει 5,80% και εκτινάσσεται στα 3,925 ευρώ, σε μια προσπάθεια ανάκτησης του ψυχολογικού ορίου των 4 ευρώ. Ο τζίρος δε, κινείται ελαφρώς κάτω των 600.000 ευρώ.  

Η ανοδική τάση φέρεται να οφείλεται σε φήμες, οι οποίες επανέρχονται -κάθε τόσο- στο προσκήνιο. Ωστόσο, κανείς δεν τις έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής.  

Θετική είναι η αύρα και στις εισηγμένες θυγατρικές, με τη μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να ενισχύεται στο +2,5% και το 1,62 ευρώ και τη μετοχή της Cenergy να καθορίζεται στο +6,5% και τα 3,01 ευρώ.  

Πάντως, η χρηματιστηριακή πορεία των τριών εταιρειών μόνο κολακευτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για το 2022, καθώς από τις αρχές του έτους η Viohalco έχει απολέσει περίπου 20%, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ 14,3% και η Cenergy 8,7%.  

Στο τελευταίο 30ήμερο δε, η πτώση διαμορφώνεται αθροιστικά σε 14,7%, 7,8% και 17,7% αντίστοιχα. 

Διαβάστε επίσης:

TerraUSD: Ποιο είναι το «τέρας» που καταρρέει και «τρώει» τα Bitcoins

Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Έως 4% τα κέρδη στις τράπεζες

Morgan Stanley: Γιατί θα μειωθεί το χρέος και γιατί είναι αισιόδοξη για Ελλάδα