Στις 29 Ιουλίου 2021, η Robinhood Markets Inc πραγματοποίησε την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO).

Παρόλο που η μετοχή ξεκίνησε δύσκολα, με τις τιμές να πέφτουν σύντομα κάτω από την τιμή IPO (περίπου 38 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή), η τιμή κλεισίματος στις 9 Αυγούστου ήταν 56,83 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή, αναφέρει η CapitalPanda [1]

Ο Jim Cramer του CNBC, στην τηλεοπτική εκπομπή Mad Money, στις 2 Αυγούστου, δήλωσε πως πιστεύει ότι οι μετοχές της Robinhood μπορούν να αγοραστούν στα σημερινά τους επίπεδα – δήλωση που έγινε προτού οι μετοχές πραγματοποιήσουν ένα άλμα περίπου 50%. Πρότεινε ότι η μεσιτεία έχει λαμπρό μέλλον επειδή προσαρμόζεται στις οικονομικές προτιμήσεις των νεότερων ατόμων.

Ο Cramer έκανε επίσης μια σύγκριση μεταξύ Robinhood και Square: «Καθώς η Robinhood επεκτείνεται σε άλλες μορφές χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων των καρτών «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα», θεωρώ ότι ο στρατός των 22 εκατομμυρίων χρηστών του [CEO Vlad Tenev] θα αυξηθεί και θα γίνει πιο ισχυρός». «Γι’ αυτό σας λέω ότι η Robinhood μπορεί να αγοραστεί σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε ο Cramer. «Εάν η Square μπορεί να συγκεντρώσει το 10% σε αυτήν τη συμφωνία με την Afterpay, φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει η Robinhood αν αποκτήσει κάποιον άλλο στον κλάδο – για παράδειγμα την Affirm. Η μετοχή θα εκτιναχθεί στα ύψη».

Η 4η Αυγούστου ήταν μια άγρια ​​ημέρα διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Robinhood. Η μετοχή έκλεισε κατά 50,4% σε τιμή γύρω στα 70 δολάρια ΗΠΑ και κάποια στιγμή άγγιξε τα 85 δολάρια ΗΠΑ, η οποία θα ήταν κατά 81% άνοδος από την τιμή της προηγούμενης ημέρας. [2]

Ένας από τους πιθανούς λόγους ήταν η απόφαση της Cathie Wood της ARK Investment Management να προσθέσει περισσότερα μερίδια της Robinhood σε διάφορα ταμεία και ειδικότερα στο ARK Fintech Innovation ETF (το οποίο κατέχει περίπου 680.000) και στο ARK Innovation ETF (κατέχει περίπου 4,88 εκατομμύρια μετοχές).

Ο John Heagerty της Atlantic Equities έχει αποδώσει υπερβολικά υψηλή βαθμολογία στη Robinhood και 65 δολάρια ΗΠΑ ανά τιμή μετοχής – «Φαίνεται ότι η ARK Investments πήρε μεγάλο μερίδιο και φαίνεται ότι εμπλέκονται και οι έμποροι λιανικής». Και πρόσθεσε: «Δεν είναι φυσιολογικό μια μετοχή αυτού του μεγέθους να κινείται τόσο γρήγορα. Νομίζω ότι θα αποτρέψει θεσμικούς επενδυτές».

Δεδομένου ότι η κερδοσκοπική δραστηριότητα εξερράγη φέτος – οι day traders σε online chatrooms κατάφεραν να δημιουργήσουν μαζικές, σύντομες πιέσεις σε εταιρείες όπως η GameStop και η AMC Entertainment – και η Robinhood συνέβαλε σημαντικά σε αυτό.

Σύμφωνα με το CNN Business, μόνο τρεις αναλυτές προσφέρουν 12μηνη πρόβλεψη τιμής για την Robinhood Markets Inc. Ο μέσος στόχος είναι 65 δολάρια ΗΠΑ (πιθανή αύξηση 14,5% από την τιμή κλεισίματος της 9ης Αυγούστου), η χαμηλή εκτίμηση είναι 45 δολάρια ΗΠΑ (πιθανή πτώση 20,7%) και υψηλή εκτίμηση είναι 151,20 δολάρια ΗΠΑ (πιθανή αύξηση του συγκλονιστικού 166,4 %). *

Αποποίηση ευθυνών: Το περιεχόμενο αυτού του υλικού αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ και δεν πρέπει να θεωρείται ως οποιουδήποτε είδους επενδυτική συμβουλή ή / και επενδυτική έρευνα ή / και πρόσκληση για οποιεσδήποτε συναλλαγές. Αυτό το υλικό προετοιμάστηκε για ενημερωτικούς / εκπαιδευτικούς σκοπούς μόνο και δεν συνεπάγεται υποχρέωση εκτέλεσης επενδυτικών συναλλαγών ούτε εγγυάται ή προβλέπει μελλοντική απόδοση. Η BCM Begin Capital Markets Cy Ltd και τα σχετικά πρόσωπα της, συμπεριλαμβανομένων θυγατρικών, αντιπροσώπων, διευθυντών ή υπαλλήλων, δεν εγγυώνται την ακρίβεια, την εγκυρότητα, την επικαιρότητα ή την πληρότητα οποιωνδήποτε πληροφοριών / δεδομένων που παρέχονται από τρίτα μέρη και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια προκύψει από επένδυση που πραγματοποιείται βάσει των εν λόγω πληροφοριών / δεδομένων. Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

[1,2] Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικά αποτελέσματα

Διαβάστε ακόμα:

«Κουπόνια» ρευστότητας: Έρχονται στο τέλος Αυγούστου μέσα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών: Μειώθηκε κατά 88 εκατ. το έλλειμμα τον Ιούνιο

Ποιος τεχνολογικός κολοσσός αναβάλει ξανά την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία