Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια στο 12% κατά τη σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση μετά την υποτίμηση του ρουβλίου.

Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε την Τρίτη τα επιτόκια κατά 350 μονάδες βάσης στο 12% σε έκτακτη συνεδρίαση, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να σταματήσει την ταχεία υποτίμηση εθνικού της νομίσματος, όπως μεταδίδει το CNBC.

Το ρούβλι κατρακύλησε κοντά στα 102 ανά δολάριο τη Δευτέρα, καθώς ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Μαξίμ Ορέσκιν, έγραψε ένα άρθρο στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, στο οποίο κατηγορούσε για την πτώση του νομίσματος και την επιτάχυνση του πληθωρισμού τη «χαλαρή νομισματική πολιτική».

Στη συνέχεια, η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε την πραγματοποίηση έκτακτηε συνεδρίαση για σήμερα προκειμένου να επανεκτιμήσει το βασικό της επιτόκιο, το οποίο προηγουμένως βρισκόταν στο 8,5%.

Το ρούβλι ενισχύθηκε νωρίς την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν σε μια σημαντική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα, και διαπραγματευόταν λίγο κάτω από τα 96 ανά δολάριο λίγο πριν από τις 8 π.μ. ώρα .

Διαβάστε ακόμη

Αλέξανδρος Δανιηλίδης: Εντυπωσιακά κέρδη για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις

Προς τα $90 ανά βαρέλι το πετρέλαιο – Πότε θα σταματήσει το ράλι (γραφήματα)

Big Solar: Η εταιρεία που ντύνει με φωτοβολταϊκά τις πιο… δημοφιλείς στέγες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ