Αγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές στην εκκίνηση της εβδομάδας

  • newsroom


Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα futures δεν σημειώνουν αξιόλογες μεταβολές, μετά το σερί ανόδου διάρκειας 5 εβδομάδων για τον S&P 500 

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωαγορές, αναζητώντας κατεύθυνση, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τη δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων και εταιρικών κερδών ανά τον κόσμο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,02% στις 486,85% μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν απώλειες 1% και τις μετοχές τεχνολογίας να ενισχύονται κατά 0,4%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,12%, ο γερμανικός DAX με οριακή άνοδο 0,01%, ο γαλλικός DAX με άνοδο 0,16%, ο ιταλικός FTSE MIB με μικρά κέρδη 0,06% κι ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,30%.

Οι διεθνείς αγορές τις τελευταίες εβδομάδες κινήθηκαν με γνώμονα τα εταιρικά κέρδη, αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας σε μεγάλες οικονομίες που θα επηρεάσουν την πορεία της πολιτικής που θα ακολουθήσουν οι κεντρικές τράπεζες.

Οι μετοχές στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού νωρίτερα έκλεισαν σε μεικτό έδαφος, με τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας να υποχωρούν παρά τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα futures δεν σημειώνουν αξιόλογες μεταβολές, μετά το σερί ανόδου διάρκειας 5 εβδομάδων για τον S&P 500 που και την Παρασκευή έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Πίσω στην Ευρώπη, η ελβετική τράπεζα Julius Baer ανακοίνωσε αποτελέσματα γ’ τριμήνου, ενώ η Airbus, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, περιόρισε την 20ετή πρόβλεψή της για τη ζήτηση εμπορικών αεροπλάνων κατά 0,5% σε σύγκριση με τις προβλέψεις της πριν από την πανδημία, ενώ αύξησε τις προοπτικές της για τα αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Έρευνα: Οι επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο από τo θαλάσσιο «μποτιλιάρισμα» στα λιμάνια

Σκρέκας για λογαριασμούς ρεύματος: Η επιδότηση θα φανεί στον επόμενο εκκαθαριστικό

Πίττας: Η Euroseas ενισχύει τον στόλο της με την απόκτηση ενός ακόμη container vessel