Σε υψηλό έξι εβδομάδων «σκαρφάλωσε» το Bitcoin, καθώς ενισχύθηκε το ενδιαφέρον των επενδυτών «με το καλημέρα» του Οκτωβρίου, έναν συνήθως καλό μήνα για το κρυπτονόμισμα.

Άλλα κρυπτονομίσματα, όπως τα Ether, Litecoin και Solana, σημείωσαν επίσης ράλι. Η άνοδος ήρθε καθώς οι συναλλασσόμενοι αναμένουν τη δίκη του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ιδρυτή του πτωχευμένου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, «φαίνεται ότι υπήρξαν σημαντικές αγοραστικές ροές, πιθανώς λόγω της έναρξης ενός νέου λογιστικού τριμήνου, και οι κινήσεις επιδεινώθηκαν από τη σπάνια ρευστότητα του Σαββατοκύριακου», δήλωσε η Καρολάιν Μόρον, συνιδρύτρια του παρόχου ρευστότητας σε παράγωγα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων OrBit Markets στη Σιγκαπούρη.

Το ράλι αναμένεται να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του μήνα, οποίος είναι συνήθως ένας θετικός μήνας για την αγορά crypto, με τα 30.000 δολάρια να θεωρούνται το επόμενο σημαντικό ορόσημο για το Bitcoin, δήλωσε η ίδια.

Το Bitcoin ενισχύθηκε έως και 3,9% στα 28.173 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Αυγούστου. Το κρυπτονόμισμα κέρδισε 4,1% τον Σεπτέμβριο, αλλά και πάλι υποχώρησε κατά 11% το τελευταίο τρίμηνο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η αξία του ισχυρότερου κρυπτονομίσματος ενισχύεται κάθε Οκτώβριο.

Στο ράλι συνέβαλε επίσης η υπόθεση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ θα εγκρίνει τελικά τις προτάσεις της BlackRock για το Bitcoin ETF, παρόλο που η ρυθμιστική αρχή ανέβαλε την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο Χέιντεν Χιουζ, συνιδρυτής της πλατφόρμας  Alpha Impact.

Διαβάστε ακόμη

Προσχέδιο Προϋπολογισμού: Υπερπλεόνασμα – έκπληξη έως 0,3% φέτος παρά την κρίση

Τουρκία: Η «βολική» τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα και το νέο μανιφέστο εναντίον της ΕΕ από Ερντογάν

Public: Στα 41,6 εκατ. ευρώ η «αιμορραγία» το 2022

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ