Ακάθεκτο συνεχίζει το ράλι του το Bitcoin, καταγράφοντας τη Δευτέρα (11/3) νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς συνεχίζεται η φρενίτιδα των επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα και αφού η βρετανική αρχή εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει για πρώτη φορά σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να καταθέσουν αιτήσεις για διαπραγματεύσιμα αμοιβαία προϊόντα (ETPs).

Έτσι, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 71.000 δολάρια τη Δευτέρα, πριν υποχωρήσει στη συνέχεια στα 66.00 δολάρια, ενισχυμένο για έκτη συνεχόμενη ημέρα και φέρνοντας το φετινό ράλι σχεδόν στο 70%.

Το ράλι του Bitcoin συμπαρασύρει και μικρότερα tokens όπως το Ether, το Solana και το Avalanche σημειώνουν επίσης άνοδο. Συνεπώς, το ράλι έρχεται εν μέσω θετικού κλίματος που τροφοδοτείται από τα Bitcoin ETFs και την προσδοκία του επερχόμενου halving.

Αναφορικά με τη βρετανική Αρχή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν θα αντιταχθεί σε αιτήματα από αναγνωρισμένες χρηματιστηριακές πλατφόρμες για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος αγοράς για διαπραγματεύσιμα χρεόγραφα (ETN) συνδεόμενα με το κρυπτονόμισμα.

Τα χρηματιστήρια θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν επαρκείς ελέγχους, έτσι ώστε οι συναλλαγές να είναι τακτικές και να παρέχεται η κατάλληλη προστασία στους επενδυτές. Πρέπει να πληρούν όλες τις απαιτήσεις του καθεστώτος του Ηνωμένου Βασιλείου για την έκδοση ενημερωτικών δελτίων από εισηγμένες.

Στον απόηχο της είδησης η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε πάνω από 3% στα 71.726,49 δολάρια. Το Ether είδε την τιμή του να ενισχύεται σχεδόν 2%, στα 4.014,90 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Κρήτη και Νότιο Αιγαίο… κοντράρονται με τις περισσότερες νέες αναπτύξεις στον τουρισμό

Πλειστηριασμοί: Μια «Λίρα» με… μεγάλη ιστορία, τα «ψάρια» και τα άλλα «βαριά» σφυριά (pics)

ΛΑΡΚΟ: Λύση στο θρίλερ της πώλησης αναζητά η κυβέρνηση στις 26 Μαρτίου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ