Σε αρνητικό πρόσημο οι αγορές της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού εν αναμονή των συνεδριάσεων κεντρικών τραπεζών αυτή την εβδομάδα. Η αμερικανική Fed αναμένεται, σύμφωνα με τους περισσότερους οικονομολόγους, να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης. Οι οικονομολόγοι δίνουν μια πιθανότητα 82%.

Στα ταμπλό, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες χάνοντας 1,3%, ενώ ο τεχνολογικός Hang Seng Tech έχασε 2,04%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi με πτώση 1,01% και ο Kosdaq με απώλειες 2,14%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έχασε 0,28% και ο Shenzhen Component 0,25%. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, στο μεταξύ, μείωσε το κόστος δανεισμού για τα reverse repos 14 ημερών.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με απώλειες 0,28%.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έχασε 0,5%.

Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Η κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας που συνεδριάζει την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται να αφήσει τα επιτόκια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με το Reuters. Η BoJ δέχεται πιέσεις να στηρίξει το γεν που σημειώνει απώλειες με ταχείς ρυθμούς και κινείται κοντά στα 145 γιεν ανά δολάριο, κυρίως λόγω της ανόδου της αξίας του αμερικανικού νομίσματος. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει το κόστος για επιχειρήσεις και καταναλωτές, που πρέπει να πληρώνουν περισσότερα για εισαγόμενο πετρέλαιο, αέριο και άλλα αγαθά.

Διαβάστε ακόμη:

Bloomberg: Αυξάνονται στο 80% οι πιθανότητες ύφεσης στην Ευρωζώνη (γραφήματα)

«Κολλάει» η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου

Στα Χανιά για business o CEO της Ryanair