Αγορές

Στον δείκτη MSCI Standard η Eurobank – Εκτός MSCI Small Cap η Πειραιώς

  • newsroom


Στον MSCI Standard βρίσκονται ήδη οι τίτλοι των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Jumbo και κατά συνέπεια οι ελληνικές συμμετοχές αυξάνουν σε τέσσερις.

Την ένταξη της Eurobank στον δείκτη Morgan Stanley Capital International Global Standard ανακοίνωσε ο MSCI, ως εκ τούτου διαγράφεται από τον δείκτη Small Cap, ενώ ταυτόχρονα, από τον τελευταίο δείκτη διαγράφεται η μετοχή της Πειραιώς.

Στον MSCI Standard βρίσκονται ήδη οι τίτλοι των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Jumbo και κατά συνέπεια οι ελληνικές συμμετοχές αυξάνουν σε τέσσερις.

Η αναβάθμιση, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 27 Μαΐου, καθώς η 31η Μαΐου είναι αργία στις αγορές των ΗΠΑ, αναμένεται να φέρει εισροές ύψους περίπου 130 εκατ. στην Eurobank.

Τελικά δεν εντάχθηκε στον δείκτη η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και της Μυτιληναίος για τις οποίες ορισμένοι οίκοι έδιναν πιθανότητες εισόδου, ενώ από τον δείκτη small cap μικρής κεφαλαιοποίησης εξήλθαν η Eurobank και η Πειραιώς.

Όπως έγραφε το newmoney.gr, η χώρα μας κατέχει μια αρνητική πρωτιά στους εν λόγω δείκτες όταν το 2013 υποβαθμίστηκε από ανεπτυγμένη αγορά σε αναδυόμενη, μια υποβάθμιση που οδήγησε τους θεσμικούς επενδυτές, Έλληνες και ξένους να μειώσουν πάρα πολύ την έκθεσή τους στην ελληνική κεφαλαιαγορά με τον δείκτη MSCI Greece να απαρτίζεται πια από τρεις μόνο μετοχές, τον ΟΤΕ με στάθμιση 43,52%, τον ΟΠΑΠ με στάθμιση 34,27% και στην Jumbo με στάθμιση 22,21% μιας και στην τελευταία εξαμηνιαία αναθεώρηση τον περασμένο Νοέμβριο διαγράφηκε η μετοχή της Motor Oil από τον δείκτη MSCI Small Cap.

Διαβάστε περισσότερα

Ο πληθωρισμός «νίκησε» τη Wall Street – Ισχυρές πιέσεις με πτώση 470 μονάδων για τον Dow Jones

Τζεφ Μπέζος: Οι επτά πιο «τρελές» αγορές του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη

Ανατροπή στην αγορά χρέους της Ευρώπης: Ο συνδυασμός που πυροδοτεί εξελίξεις

Απόρρητο Απόρρητο