search icon

Αγορές

UBS: Γιατί οι επενδυτές δεν πρέπει να «κυνηγήσουν» το ράλι στις τεχνολογικές μετοχές

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100 έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 20% από τα χαμηλα επίπεδα του Ιουνίου

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια αισθητή ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον δείκτη Nasdaq 100 να έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 20% από τα χαμηλα επίπεδα του Ιουνίου.  

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της αύξησης, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις επιδόσεις των υπόλοιπων μεγάλων δεικτών. Μέσα στο ίδιο διάστημα, λοιπόν, ο Stoxx 50 στην Ευρώπη και ο παγκόσμιος MSCI Value εχουν σημειώνει άνοδο λιγότερη του 10%, ενώ ο MSCI στην Κίνα έχει διολισθήσει κατά περίπου 7%. 

Σύμφωνα με σημείωμα της UBS, αυτή η υπεραπόδοση εχει ξακάθαρα αίτια, τα οποία αφορούν τα εξής:  

Παρ’ όλα αυτά, ελάχιστα πράγματα έχουν πραγματικά αλλάξει σε σχέση με τον Ιούνιο, όταν οι τεχνολογικές μετοχές βρέθηκαν στο ναδίρ. Η Federal Reserve εξακολουθεί να αυξάνει τα επιτόκια σ’ ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται και ο κίνδυνος ύφεσης καραδοκεί.  

Επομένως, τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν ήδη επενδύσει τα χρήματά τους σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου; Την απάντηση δίνουν οι αναλυτές της UBS: 

Διαβάστε επίσης:

Το μυστήριο των υποκλοπών, ο Στουρνάρας και η Βρεττού, οι Έλληνες μνηστήρες της Τράπεζας Κύπρου και Κουτσολιούτσος με τη Μαρί Σαντάλ στις Σπέτσες

Οι τρεις σταθμοί για την ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης

Lone Star: Το τρίμηνο «φλερτ» με την Τράπεζα Κύπρου, το εγχώριο ενδιαφέρον και ο «σκιώδης» John Grayken

Exit mobile version