ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά 10% για τη μετοχή της Smurfit Kappa – Ανακοινώθηκε η συγχώνευση με τη WestRock

Smurfit και WestRock θα σχηματίσουν από κοινού την Smurfit WestRock, η οποία αναμένεται να καταστεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συσκευασιών στον κόσμο

Βουτιά καταγράφει η μετοχή της ιρλανδικής εταιρείας συσκευασιών Smurfit Kappa, μετά την επισημοποίηση της συγχώνευσης αξίας 11,2 δισ. δολαρίων με την αμερικανική WestRock 

Οι απώλειες της μετοχής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου φθάνουν στο 10%, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να αποτιμήσουν τις ραγδαίες επιχειρηματικές εξελίξεις.

Smurfit και WestRock θα σχηματίσουν από κοινού την Smurfit WestRock, η οποία αναμένεται να καταστεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συσκευασιών στον κόσμο.

Η δομή της νέας εταιρείας θα είναι holding (εταιρεία συμμετοχών), στην οποία θα υπάγονται όλες οι θυγατρικές.

Η κοινή διοίκηση, δε, σχεδιάζει μια παράλληλη δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αν και η βασική εγγραφή θα παραμείνει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Για κάθε μία μετοχή της WestRock, οι μέτοχοι θα λάβουν μία μετοχή της νέας εταιρείας, καθώς και 5 δολάρια σε μετρητά. Αυτό μεταφράζεται σε τίμημα 43,51 δολαρίων ανά μετοχή.

Όσον αφορά τους μετόχους της Smurfit, κάθε παλαιά μετοχή θα ανταλλαχθεί με μία νέα μετοχή της κοινής εταιρεία.

Η Smurfit Kappa, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, θα ελέγχει το 50,4% της νέας εταιρείας.

Με βάση τους υπολογισμούς της ιρλανδικής εταιρείας, το deal θα επιφέρει μεγάλη αύξηση στα καθαρά κέρδη, η οποία υπολογίζεται σε τουλάχιστον 20% στον πρώτη χρόνο λειτουργίας.

Οι δύο εταιρείες, στο α’ εξάμηνο του 2023, είχαν από κοινού έσοδα της τάξης των 34 δισ. δολαρίων, ένα ποσό που τους χαρίζει την πρώτη θέση στον κλάδο των συσκευασιών (όσον αφορά τις εισηγμένες εταιρείες).

Διαβάστε ακόμα

Ο ανασχηματισμός σε δόσεις, το γκάλοπ-έκπληξη προμηνύει μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, τα… μαγειρέματα της Attica και οι προσφορές στην Αττική Οδό

Νέο «φιλέτο» προς αξιοποίηση στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας – Ελάχιστο μίσθωμα €1,3 εκατ. (pic)

Φυσικό αέριο: Αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά και φόβοι για τιμή πάνω από τα €40 ανά μεγαβατώρα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""