Αγορές

«Βουτιά» στην Ασία μετά το τεχνολογικό sell – off στις ΗΠΑ

  • newsroom


Στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν ο δείκτης Taiex κατάγραψε ισχυρές απώλειες 4%

Πιέσεις στα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας- Ειρηνικού, μετά το sell-off που κατέγραψαν χθες οι μετοχές τεχνολογίας στις ΗΠΑ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν με τον δείκτη Taiex να υποχωρεί κατά 4% στις απογευματινές συναλλαγές.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225  έχασε 3,08% ενώ ο ευρύτερος Topix υποχώρησε κατά 2,4%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης  Kospi υποχώρησε κατά 1,16%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 με απώλειες 0,95% εν αναμονή της παρουσίασης του κρατικού προϋπολογισμού το απόγευμα της Τρίτης.

Στην ηπειρωτική Κίνα οι αγορές κινήθηκαν ανοδικά. Ο Shanghai ενισχύθηκε κατά 0,39% και ο Shenzhen με άνοδο 0,29%,ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με απώλειες 1,74%.

Οι μετοχές τεχνολογίας της Κίνας σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ οι μετοχές του κολοσσού διανομής φαγητού Meituan έκανε βουτιά 6%. Ο τεχνολογικός κολοσσός  Tencent έχασε 2,4%.

Στα μάκρο της ημέρας, η Κίνα ανακοίνωσε ότι οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 0,9% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης του Reuters για άνοδο 1%.

Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 6,8%.

Παράλληλα, η Κίνα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της καμπύλης αύξησης του πληθυσμού που γίνεται μια φορά στα δέκα χρόνια και η οποία έδειξε ότι η αύξηση του πληθυσμού στην ηπειρωτική χώρα επιβραδύνθηκε κατά 0,53% την τελευταία 10ετία, από 0,57% τη δεκαετία 2000 – 2010.

Διαβάστε ακόμη:

Στο Πρωτοδικείο Βρυξελλών η προσφυγή της EE κατά της AstraZeneca

Ελλάκτωρ: Στις παρατάσεις παίζεται η εξάσκηση του call option του Λεωνίδα Μπόμπολα

Σε κλοιό βίας το Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί από ρουκέτες και αεροπορικές επιθέσεις (Vid)