Αγορές

Wall Street: Χέρι χέρι S&P 500 και Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ

  • newsroom


Ο τεχνολογικός δείκτης κατέγραψε σήμερα το 18ο ιστορικό υψηλό κλείσιμό του από τις αρχές Ιουνίου όταν και ανέκαμψε πλήρως από το sell-off του κορωνοϊού

Το σήριαλ όπως είχε αναδειχθεί της κατάρριψης του ιστορικού υψηλού ρεκόρ από τον S&P 500 έλαβε τέλος, με τον δείκτη υψηλή κεφαλαιοποίησης να επανέρχεται πλέον μετά από 6 μήνες στα προ κορωνοϊού επίπεδα.

Από κοντά και ο τεχνολογικός Nasdaq ο οποίος ήταν ο πρώτος που ανέκαμψε πλήρως από τα χαμηλά του Μαρτίου και σημείωσε υψηλό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο τεχνολογικός δείκτης κατέγραψε σήμερα το 18ο ιστορικό υψηλό κλείσιμό του από τις αρχές Ιουνίου όταν και ανέκαμψε πλήρως από το sell-off του κορωνοϊού. Από την αρχή του τρέχοντος έτους έχει κλείσει σε νέα ιστορικά υψηλά 34 φορές, σε σύγκριση με τις 31 φορές του 2019 και τις 29 του 2018.

Αντιθέτως ο Dow Jones για άλλη μία ημέρα κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση κλείνοντας με απώλειες 0,24%.

Ο S&P 500 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σκαρφάλωσε σε υψηλό όλων των εποχών στις 3.395,06 μονάδες, ενώ εντέλει έκλεισε στις 3.389,78 μονάδες, επίπεδο υψηλότερο από το κλείσιμο της 19ης Φεβρουαρίου στις 3.386,15, μονάδες. Ο δείκτης δείχνει σημάδια ότι εισέρχεται σε μια νέα bull market, μετά το χαμηλότερο επίπεδο για το 2020 στις 23 Μαρτίου. Έκτοτε έχει ενισχυθεί σχεδόν 55%.

Τα διακριτά αγαθά ήταν ο κλάδος με την καλύτερη εικόνα σήμερα μεταξύ των κυριοτέρων κλάδων του S&P 500. Οι μετοχές των Home Depot και Walmart ενώ είχαν ξεκινήσει με υποσχέσεις τη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση για υπέρ του δέον ισχυρά αποτελέσματα κατά το β΄ τρίμηνο του 2020, στη συνέχεια ξέμειναν δυνάμεις, κλείνοντας οριακά υψηλότερα.