Αγορές

Wall Street: απόπειρα ανόδου στο άνοιγμα

  • newsroom


Οριακά κέρδη για τους δείκτες, οι οποίοι φλερτάρουν ανεπιτυχώς με νέα ρεκόρ

Με μικρά κέρδη άνοιξε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, στη σκιά της ακύρωσης των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας τον Δεκαπενταύγουστο – με την ημερομηνία νέας διεξαγωγής τους να μην έχει γίνει ακόμα γνωστή – αλλά και της Εθνικής Συνέλευσης των Δημοκρατικών, η οποία ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη (των Ρεπουμπλικανών θα διεξαχθεί 24 με 27 Αυγούστου).

Αυτή την εβδομάδα σειρά παίρνουν να ανακοινώσουν την πορεία τους στο β΄ τρίμηνο του 2020, οι κολοσσοί του αμερικανικού λιανικού εμπορίου Walmart, Kohls και Target. Έως το κλείσιμο της Παρασκευής, 457 εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500, έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το β΄ τρίμηνο του 2020, με το 81,4% εξ αυτών να είναι καλύτερα από τις δραματικά χαμηλότερες προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας είναι πιθανό να δείξουν ένα άλμα στις καινούργιες κατοικίες, καθώς η ζήτηση για μονοκατοικίες στα προάστια, με τη σειρά της ωφελεί τις πωλήσεις των αλυσίδων με είδη σπιτιού, όπως οι Lowe’s και Home Depot.

Η μετοχή της Principia Biopharma ήδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιεί άλμα 9,7%, μετά την ανακοίνωση της Sanofi ότι θα την εξαγοράσει αντί του ποσού σχεδόν 3,7 δισ. δολαρίων, μία κίνηση η οποία θα ενισχύσει την παρουσία της γαλλικής ιατρικής εταιρείας στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης.

Στην αντίπερα όχθη η μετοχή του κινεζικού διαδικτυακού κολοσσού λιανικού εμπορίου Alibaba δέχεται πιέσεις, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο, όταν είπε ότι θα μπορούσε να ασκήσει πίεση σε περισσότερες κινεζικές εταιρείες, μετά την κίνησή του να απαγορεύσει την εφαρμογή TikTok από τις ΗΠΑ, στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Ο Dow Jones κατέγραψε οριακά κέρδη 0,1% ενώ ο S&P 500 κινήθηκε με κέρδη 0,3%. Σχετικά υψηλότερα τα κέρδη του Nasdaq