Αγορές

Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα, δείκτες σε νέα ρεκόρ

  • newsroom


Καταλύτης τα θετικά στοιχεία για τις άδειες οικοδομών τα οποία εξισορρόπησαν την απαισιοδοξία λόγω των νέων εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας - ΧΑ: Κέρδη 1,08% κόντρα στο ρεύμα και στην πτώση στην Ευρώπη

Με κέρδη ξεκίνησε τη συνεδρίαση η Wall Street, καθώς ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις νέες οικοδομικές άδειες για κατοικίες τα οποία καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2016.

Ο δείκτης S&P, με κέρδη 0,3% στο άνοιγμα, έκανε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, στόχο που πέτυχε στις τρεις από τις τεσσερις τελευταίες συνεδριάσεις.

Τα εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα της Home Depot που ανέφερε διπλάσια αύξηση πωλήσεων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενίσχυσαν τον καταλύτη.

Δύο ακόμα συνιστώσες αναμένεται να συμβάλλουν στη δημιουργία του σημερινού κλίματος .

Η μία αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ να εντείνει την πίεση προς Huawei, επιβάλλοντας περισσότερους περιορισμούς στην κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία αναφορικά με τις συναλλαγές της με αμερικανικές εταιρείες, κλιμακώνοντας εκ νέου τις εντάσεις με την Κίνα. Η δεύτερη αναδύεται από τα ως επί το πλείστον θετικά μηνύματα από το αμερικανικό επιχειρείν.

Άλμα 23% έκαναν οι πωλήσεις της Home Depot για το ίδιο διάστημα, καθώς εν μέσω των καθολικών lockdowns οι Αμερικανοί επιδόθηκαν στη συντήρηση και στην ανακαίνιση των κατοικιών τους. Ήδη οι μετοχές των 2 εταιρειών ανοίγουν τη συνεδρίαση με κέρδη σχεδόν 2,80%.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης των ΗΠΑ και μία εκ των μεγαλυτέρων στον κόσμο Walmart, πριν από λίγο ανακοίνωσε τις επιδόσεις της για το  β΄ τρίμηνο του 2020, με τα κέρδη της να διπλασιάζονται και τις διαδικτυακές πωλήσεις να εκτοξεύονται κατά 97%.

Παρόμοια είναι η εικόνα και για τη μετοχή της Oracle μετά το δημοσίευμα των Financial Times, ότι πραγματοποιεί διερευνητικές συνομιλίες για την απόκτηση της εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ.

Ωστόσο η μετοχή που κλέβει την παράσταση είναι αυτή της Tesla, η οποία προ-συνεδριακά έπιασε και τα 1.900 δολάρια μετά το σπάσιμο των 1.800 δολαρίων χθες, όταν και έκλεισε με κέρδη 11,20% στα 1.835, 64 δολάρια. Μόνο κατά τις τελευταίες 5 συνεδριάσεις η μετοχή της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ενισχυθεί περισσότερο από 30%, καθιστώντας τον CEO και ιδρυτή της Έλον Μασκ, τον 4ο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη.

Η μετοχή της Tesla καταγράφει αυτή την ώρα κέρδη 2,5% από το άνοιγμα, καταγράφοντας κέρδη 350% από την αρχή του χρόνου..