Αγορές

Wall Street: Ισχυρή άνοδος – Ράλι έκανε ο Nasdaq

  • newsroom


Κατά την έναρξη της κατάθεσής του στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας για την έγκριση της δεύτερης θητείας του ως επικεφαλής της Fed, ο Πάουελ ανέφερε ότι η ταχύτατη ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία δημιουργούσε επίμονες ανισορροπίες ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν την Τρίτη οι δείκτες της Wall Street, με τον να κάνει ράλι και να κλείνει σε θετικό έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά την υπόσχεση του Τζέρομ Πάουελ να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,51% ή 183 μονάδες στις 36.252, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,92% στις 4,713 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,41% στις 15.153 μονάδες.

Η μετοχή της Amazon ενισχύθηκε περισσότερο από 2%. Η μετοχή της Apple και της Nvidia σημείωσαν άνοδο 1,5% η καθεμία. Η Illumina σημείωσε άνοδο 14%. Η μετοχή της της Exxon Mobil αυξήθηκε περισσότερο από 3%. Η μετοχή της Peloton σημείωσε άνοδο πάνω από 7%.

Καθοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Ειδικότερα το 10ετές ομόλογο υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,74% και του 30ετούς, σημείωσε πτώση, επίσης, κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,07%. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα η απόδοση του 10ετούς είχε πιάσει υψηλό ημέρας στο 1,8%.

Κατά την έναρξη της κατάθεσής του στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας για την έγκριση της δεύτερης θητείας του ως επικεφαλής της Fed, ο Πάουελ ανέφερε ότι η ταχύτατη ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία «δημιουργούσε επίμονες ανισορροπίες ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση και διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, και ως εκ τούτου οδήγησε σε αυξημένο πληθωρισμό».

«Γνωρίζουμε ότι ο υψηλός πληθωρισμός έχει κόστος», πρόσθεσε, δεσμευόμενος να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της κεντρικής τράπεζας «για να αποτρέψει την παγίωση του υψηλότερου πληθωρισμού».

Ο Τζέρομ Πάουελ τόνισε ότι αν χρειαστεί η Fed θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων. O ίδιος προέβλεψε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να κρατήσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2022.

Διαβάστε περισσότερα

Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τις διεθνείς αγορές – Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Η βίλα στην Κηφισιά με τις δύο πισίνες, το δάνειο σε ελβετικό φράγκο και το «σφυρί» μετά από τέσσερα χρόνια (upd)

JP Morgan: Ποιες είναι οι πιθανότητες αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας το 2022