Αγορές

Wall Street: Μεγάλες απώλειες – Πτώση άνω των 700 μονάδων ο Dow Jones

  • newsroom


O Dow Jones σημειώνει πτώση κατά 760 μονάδες ή σε ποσοστό 2,19%, ενώ ο S&P500 υποχωρεί κατά 1,50%

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να σημειώνει «βουτιά» άνω των 700 μονάδων.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones σημειώνει πτώση κατά 760 μονάδες ή σε ποσοστό 2,19%, ο S&P500 υποχωρεί κατά 1,50% ενώ ο Nasdaq βρίσκεται στο -1%

Στις τάξεις των επενδυτών κυριαρχεί η ανησυχία ότι η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα θα επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Όπως μεταδίδει το CNBC, εφόσον διατηρηθεί αυτή η πορεία της συνεδρίασης ο Dow Jones κατευθύνεται προς τη μεγαλύτερη πτώση του στο έτος.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο χαμηλό πενταμήνου του 1,19% γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω τους φόβους για την επιβράδυνση της οικονομίας. Το αργό πετρέλαιο σημειώνει πτώση άνω του 5% στα 69,2 δολάρια το βαρέλι, στον απόηχο της συμφωνίας του OPEC+ την Κυριακή για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην παραγωγή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης φόβου VIX -που αποτυπώνει την μεταβλητότητα- σημείωσε άνοδο κατά 6 μονάδες, ξεπερνώντας τις 25 μονάδες, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τον Μάιο.

«Σήμερα συναντήθηκαν και συνδυάστηκαν δύο μεγάλες ανησυχίες: εκείνες για τα τεχνικά στοιχεία της αγοράς και εκείνες για την ανάπτυξη (που σχετίζονται με την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δελτα0», δήλωσε ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz και πρώην διευθύνων σύμβουλος της PIMCO στο CNBC.

Η επέλαση της μετάλλαξης Δελτα στις ΗΠΑ συνεχίζεται με τη χώρα να καταγράφει κατά μέσο όρο περίπου 30.000 νέα κρουσματα την ημέρα τις τελευταίες επτά ημέρες έναντι των περίπου 11.000 κρουσμάτων που καταγράφονταν πριν ένα μηνα.

Διαβάστε ακόμα:

Χρηματιστήριο: Βαρύτατες απώλειες 3,9% – H χειρότερη ημέρα για το 2021

Ερασίνειο: Στο σφυρί ξανά, μια τεράστια ευκαιρία για το σύστημα υγείας

Τα νέα πακέτα που προσφέρουν τα MacDonald’s για να προσελκύσουν εργαζόμενους