search icon

Αγορές

Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά – Με άνοδο 300 μονάδων έκλεισε ο Dow Jones

Η μετοχή της Carnival Corp σημείωσε άνοδο 2,4%. Η General Electric ανέβηκε περίπου 2%. Η JPMorgan πρόσθεσε 0,9%.

Η αυξανόμενη αισιοδοξία για την επανεκκίνηση της οικονομίας ενίσχυσε τους δείκτες της Wall Street οδηγώντας τους σε νέα ρεκόρ.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 297,03 μονάδες και έκλεισε στις 33.800,60 μονάδες, σημειώνοντας υψηλό ρεκόρ. Ο S&P 500 κέρδισε 0,8% στις 4.128,80 μονάδες, σημειώνοντας το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ στο κλείσιμο. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,5% στις 13.900,19 μονάδες.

Οι κλάδοι που συνδέονται με την ανάκαμψη της οικονομίας οδήγησαν και πάλι τα κέρδη. Η μετοχή της Carnival Corp σημείωσε άνοδο 2,4%. Η General Electric ανέβηκε περίπου 2%. Η JPMorgan πρόσθεσε 0,9%.

Ο δείκτης PPI σημείωσε άνοδο 4,2% που σηματοδοτεί το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος σε περισσότερα από εννέα χρόνια.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Honeywell International (+3%) και Salesforce.com (+2,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Walgreens Boots (-1,3%) και Boeing (-1,5%).

Στο μεταξύ θετικός ήταν ο αντίκτυπος από τις καθησυχαστικές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ για νομισματική πολιτική και πληθωρισμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάουελ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Fed θέλει να δει πραγματικές ενδείξεις ενίσχυσης της οικονομίας προτού εξετάσει μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Επιπλέον επανέλαβε ότι η άνοδος του πληθωρισμού είναι προσωρινή.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,65% και η απόδοση του 30ετούς κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,33%.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Έλληνες εφοπλιστές προεξοφλούν επιστροφή στην κανονικότητα – Αύξηση άνω του 200% στις αγορές πλοίων

Νίκος Βαρβέρης: Το χτύπημα στον «πυλώνα» Interni Restaurant και το ποντάρισμα σε τουρισμό και real estate

Παγκόσμιος εταιρικός φόρος: Η στροφή των ΗΠΑ, οι αντιδράσεις και η Ευρώπη

Exit mobile version