search icon

Αγορές

Wall Street: Ο κλάδος ταξιδίων «απογειώνει» τους βασικούς δείκτες – Άνοδος 700 μονάδων για τον Dow Jones

Οι μετοχές που συνδέονται με το άνοιγμα της οικονομίας καταγράφουν κέρδη τη Δευτέρα

Σε ισχυρό ανοδικό έδαφος διαπραγματεύονται τη Δευτέρα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει άνοδο άνω των 700 μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 736 μονάδες ή 2,19% στις 35.187 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,15% στις 15.259 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,55% στις 4.609 μονάδες.

Οι μετοχές που συνδέονται με το άνοιγμα της οικονομίας καταγράφουν κέρδη τη Δευτέρα. Η Boeing σημειώνει άνοδο 3% και η Chevron ενισχύεται κατά 2%.

Μεγάλη άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές του κλάδου αναψυχής και ταξιδίων. Η United Airlines κάνει άλμα 10% και η Delta 8%. Κέρδη μεταξύ 8% και 12% σημειώνουν οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Η μετοχή της Wynn Resorts αυξάνεται κατά 8%. Οι μετοχές των Expedia και Booking Holdings αυξάνονται κατά 8%.

Η Moderna σημειώνει πτώση 13%, ενώ η AMD και η Nvidia σημειώνουν πτώση κατά 4% και 3% αντίστοιχα, και η Peloton υποχωρεί κατά 4%. Ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται πιέσεις, με την Tesla να υποχωρεί κατά περίπου 2%.

Η Microstrategy υποχωρεί 5% και η μετοχή της Block υποχωρεί περισσότερο από 1%.

Διαβάστε περισσότερα

Στην Reds καταλήγει το ακίνητο στις Γούρνες (upd)

Ιωάννα Παπαδοπούλου: Τα 100 χρόνια της ιστορικής εταιρείας, οι εορτασμοί και οι νέες επενδύσεις (pics)

JP Morgan: Πώς είδε τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών

Exit mobile version